Norwegian vraagt faillissementsbescherming aan

Gisteren, op woensdag 18 november 2020, heeft luchtvaartmaatschappij Norwegian (DY) bekendgemaakt dat ze faillissementsbescherming hebben aangevraagd. Door het uitblijven van extra staatssteun van de Noorse regering is de budgetmaatschappij genoodzaakt om deze stap te ondernemen.

Vliegtuig van Norwegian van onderen

Nieuw hoofdstuk voor Norwegian

De Noorse budgetmaatschappij heeft faillissementsbescherming in Ierland aangevraagd, want de vliegtuigen staan hier geregistreerd. Deze beslissing heeft Norwegian genomen om de toekomst van Norwegian veilig te stellen. Zo kunnen zij reorganiseren onder de Ierse wet om werknemers, klanten en investeerders veilig te stellen, aldus topman Jacob Schram.

Norwegian hoopt dat dit een nieuw hoofdstuk gaat worden. Een hoofdstuk dat in teken staat van schulden verminderen, de vloot op het juiste niveau te brengen en nieuw kapitaal veilig te stellen.

Norwegian blijft vliegen

De vluchten van Norwegian blijven doorgaan, ook al zijn het niet veel vluchten meer. De Noorse budgetmaatschappij voert momenteel alleen binnenlandse vluchten uit. In 2019 heeft Norwegian 2.248 vluchten van en naar Nederland met bestemmingen Stockholm, Oslo en New York (JFK) uitgevoerd. Ze hebben toen een prima prestatie neergezet, want er waren drie vluchten geannuleerd en tien langdurige vertragingen.

Wat gebeurt er met uw claim als een luchtvaartmaatschappij failliet gaat?

Heb jij een claim bij EUclaim lopen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht met Norwegian? U wordt door EUclaim op de hoogte gehouden van de status van uw claim. Wilt u meer weten over het claimproces wanneer een vliegtuigmaatschappij failliet gaat? EUclaim legt het uit.

https://www.youtube.com/watch?v=x8yjfUw4jCs&t=6s
Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Kabinet zet invoering vliegtaks door
Volgende nieuwsitem
Groen licht voor Boeing 737 MAX in Europa
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding