Norwegian verovert de wereld

De vliegtuigmaatschappij Norwegian stond lange tijd bekend als de Noorse low-budget maatschappij die Oslo met verschillende steden in Europa verbond. Maar die tijden liggen alweer lang achter ons. De Noorse prijsvechter heeft een groei doorgemaakt waar je ‘u’ tegen zegt en heeft allang niet alleen Noorwegen meer als thuisbasis.

opstijgend vliegend Norwegian
©: Now Tenerife

Concurrentiestrijd met British Airways

De druk op British Airways wordt steeds groter nu Norwegian vanuit de UK naar 13 verre bestemmingen vliegt. Met een thuisbasis op Londen Gatwick gaat Norwegian vooral de concurrentie met British Airways aan op Amerikaanse bestemmingen, Argentinië en Singapore. In 2018 worden de nieuwe bestemmingen Chicago en Austin door Norwegian vanuit Londen aangevlogen.

Meer bestemmingen met Norwegian

British Airways is niet de enige vliegtuigmaatschappij die de hijgende adem van Norwegian in zijn nek voelt. In Ierland heeft Aer Lingus al met de Noorse prijsvechter te maken op de lange afstandsvluchten naar de VS. Ook vanuit andere Scandinavische landen, Italië en Spanje biedt Norwegian deze vluchten aan. Norwegian heeft ook grote plannen in de Benelux. Het is dus een kwestie van tijd voordat ook wij naar meer bestemmingen kunnen vliegen met Norwegian.

Goedkopere vliegtickets

Doordat Norwegian goedkope vliegtickets gaat aanbieden op lange afstanden komt er meer druk op andere vliegtuigmaatschappijen om concurrerend qua prijs en service te zijn. Goed nieuws voor passagiers dus! 

 

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Veel vertragingen voor Corendon en TUIfly
Volgende nieuwsitem
Vertragingen op vliegveld Eindhoven door ‘vreemde geur’
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding