Noodlijdend WOW Air staakt alle vluchten door financiële problemen

De IJslandse budgetmaatschappij WOW Air heeft alle vluchten gestaakt vanwege aanhoudende financiële problemen. Naar verwachting komt WOW Air vanmiddag met uitleg over de maatregel die duizenden passagiers treffen.

landschap ijsland met bergen en ijswater

WOW Air staakt vluchten door dringend geldprobleem

Budgetmaatschappij WOW Air verkeerd al een tijd in financiële problemen. De gesprekken met het IJslandse Icelandair en investeerder Indigo Partners zijn stukgelopen, waardoor er acute financiële problemen aan het licht kwamen. Overleg met de crediteuren van WOW Air heeft geresulteerd in schulden die omgezet worden in aandelen van de IJslandse prijsvechter. Omdat de documenten nog niet ondertekend zijn, heeft WOW Air vandaag noodgedwongen al haar vluchten moeten annuleren. Duizenden passagiers zijn de dupe. In Nederland en België vliegt WOW Air vanaf Schiphol en Brussel naar IJsland. WOW Air staat ook bekend om haar vluchten naar Noord-Amerika via IJsland, een combinatie van bestemmingen waar veel Europese reizigers gebruik van maken.

Vlucht geannuleerd door financiële problemen van WOW Air en je rechten

Gedupeerde passagiers zijn door WOW Air geïnformeerd over de plotselinge annuleringen. Ze hebben de mogelijkheid om een nieuw ticket te boeken of kunnen hun geld terugkrijgen. Een vergoeding claimen volgens Verordening 261/2004 is in deze gevallen helaas niet mogelijk, omdat WOW Air momenteel niet over de liquide middelen beschikt om aan haar financiële verplichtingen te voldoen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Ruim 70 uur vertraging voor Transavia passagiers uit Dubai
Volgende nieuwsitem
De zomerbestemmingen van Amsterdam Schiphol Airport in 2019
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Els Hofland
4 jaren geleden

Goedenavond,

Ik zou op 10 mei vliegen met wowair met vier personen van Amsterdam naar kerken in international airport en terug op 15 mei beiden met Wowair. Vluchtgegevens ww443 en we 442. Wat kan ik nu doen om te trachten het geld voor de vier vluchten terug te krijgen of om het om te boeken.

EUclaim
4 jaren geleden
Reply to  Els Hofland

Hoi Els! Ik adviseer je om contact op te nemen met je reisverzekering hierover. Omdat WOW Air momenteel in financiële problemen verkeerd kunnen wij geen claims aannemen. Ik hoop dat je gecompenseerd wordt! ~Jasmijn

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding