NIKI staakt sinds vandaag alle vluchten, passagiers gestrand

Het dochterbedrijf uit Oostenrijk van Air Berlin, NIKI, is vanmorgen gestopt het uitvoeren van vluchten als reactie op een besluit van de Europese Commissie dat Lufthansa de partij niet mag overnemen van het failliete Air Berlin.

NIKI vliegtuig op startbaan vliegveld

Oneerlijke concurrentie bij overname NIKI (HG) door Lufthansa

Het Duitse Lufthansa heeft woensdag besloten af te zien van de overname van NIKI. De Europese Commissie besloot dat het teveel bezwaren zag op het gebied van eerlijke concurrentie. Lufthansa deed nog een poging om slots af te staan aan concurrenten maar dit was niet genoeg voor de Europese Commissie. NIKI zou onderdeel worden van Lufthansa budgetdochter Eurowings. Dit plan gaat nu niet door.

Vluchten gestaakt, duizenden passagiers vast in het buitenland

Als gevolg van dit besluit heeft het Oostenrijkse NIKI (HG) per direct faillissement aangevraagd. Er worden geen vluchten meer uitgevoerd. Duizenden passagiers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zitten nu vast in het buitenland. Reizigers die een pakketreis hebben geboekt moeten contact opnemen met de touroperator. Andere luchtvaartmaatschappijen bieden passagiers een vlucht naar huis aan tegen een zogenaamd ‘klein bedrag’. Wat er verder met NIKI gaat gebeuren is nog onduidelijk. Dit is de vierde luchtvaartmaatschappij van 2017 binnen Europa die faillissement heeft aangevraagd. Eerder gingen Alitalia, Air Berlin en Monarch Airlines al failliet.

Jouw rechten bij een geannuleerde vlucht door faillissement luchtvaartmaatschappij

Als de luchtvaartmaatschappij onverwachts failliet gaat wordt dit gezien als een buitengewone omstandigheid. Je kunt dan geen claim indienen voor een financiële vergoeding. Het is daarom slim altijd voor vertrek te checken of er nieuws is rondom de financiële situatie van de luchtvaartmaatschappij van jouw keuze. Ook kun je bij sommige websites en touroperators een vliegticket garantie aanschaffen. Zo ben je altijd verzekerd van een vervangende vlucht als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Winterweer legt vliegverkeer Nederland plat
Volgende nieuwsitem
Staking van grondpersoneel Barcelona Airport rond kerstdagen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bernard
6 jaren geleden

Met dank aan de Europese Commissie

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding