Nieuwe stakingsdreiging van grondpersoneel KLM

Als er vandaag geen cao-akkoord wordt bereikt met KLM is de kans op een nieuwe staking van KLM-grondpersoneel erg groot. 15.000 medewerkers van KLM-eisen een loonsverhoging van 3,5 procent en een lagere werkdruk.

klm cityhopper vliegtuig op vliegveld

Onrust bij KLM duurt voort

De onderhandelingen tussen de vakbond FNV en de directie van KLM verlopen moeilijk en langzaam. Grondpersoneel geeft al langer aan dat de werkdruk onhoudbaar is en ten koste gaat van de service. Vliegtuigen moeten zo snel mogelijk met zo min mogelijk personeel gevuld worden zodat de omdraaitijd op de luchthaven zo min mogelijk is. Als er vandaag geen oplossing komt wil de vakbond over gaan op stakingen. Dit zou wederom roet in het eten gooien voor de vele passagiers deze zomerperiode. Naast een loonsverhoging willen de 15.000 KLM-ers meer vaste contracten, extra mensen, minder werkdruk en betere regelingen voor oudere werknemers.

Rechten bij staking van eigen personeel KLM

Mocht het zover komen dat het grondpersoneel van KLM gaat staken en jouw vlucht loopt daardoor vertraging op of wordt zelfs geannuleerd, dan heb je als passagier rechten. Deze rechten zijn wettelijk vastgelegd in Europese Verordening 261/2004. Voor vertragingen vanaf drie uur heb je mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon. Stakingen van het eigen personeel van de luchtvaartmaatschappij worden niet gezien als overmacht.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Recht op vergoeding bij overstap
Volgende nieuwsitem
Stroomstoring op luchthaven Hamburg legt vliegverkeer plat
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding