Vrouw op luchthaven - EUclaim

Nieuwe staking bij Franse luchtverkeersleiding

Wat betekent dit voor jou?

De Franse luchtverkeersleiding heeft een nieuwe staking aangekondigd. Op donderdag 9 mei 2019 legt de gehele Franse ATC het werk neer. De staking gaat grote gevolgen hebben voor vliegtuigpassagiers van en naar Frankrijk en naar het zuiden van Europa.

Vluchten geannuleerd en lang vertraagd door staking Franse ATC

Elk jaar staakt de Franse luchtverkeersleiding een aantal dagen. De volgende staking staat gepland van woensdag 8 mei vanaf 19.00 uur tot vrijdag 10 mei 06.00 uur. Deze keer staken alle delen van het Franse luchtverkeersruim en daarmee gaat de staking grote gevolgen hebben voor het vliegverkeer. Niet alleen vluchten van en naar Frankrijk worden gedupeerd, maar ook de vluchten naar het zuiden. Er is opgeroepen om 30% van de vluchten van en naar Frankrijk te annuleren. Vliegtuigmaatschappij Ryanair (FR) heeft al vluchten geannuleerd voor 9 mei. Overige vluchten en vluchten naar het zuiden zullen naar verwachting met vertraging vertrekken.

Passagiers geen recht op vergoeding door staking Franse ATC

In Verordening 261/2004 is vastgelegd dat luchtvaartmaatschappijen geen vergoeding hoeven te betalen wanneer er sprake is van een buitengewone omstandigheid. Met een buitengewone omstandigheid worden situaties bedoeld waarin de maatschappij geen invloed heeft op de problemen. De staking van de Franse luchtverkeersleiding is een buitengewone omstandigheid en dat houdt in dat passagiers geen recht hebben op een vergoeding voor het tijdsverlies.

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding