Negatieve PCR-test verplicht voor alle vliegreizen naar Nederland

Het is vanaf morgen, dinsdag 29 december 2020, verplicht voor alle vliegtuigpassagiers om een negatieve PCR-testverklaring te hebben als zij vanuit het buitenland naar Nederland afreizen. Deze test mag bij vertrek maximaal drie dagen oud zijn en is geen vervanging van de thuisquarantaine van tien dagen bij terugkomst in Nederland.

Zicht op terminal Schiphol Airport met ondergaande zon

Negatieve testverklaring verplicht vanuit hoog risico gebied

Luchtvaartmaatschappijen die op Nederland vliegen vanuit een hoog risico gebied zijn verplicht om vliegtuigpassagiers te controleren op een negatieve PCR-testuitslag. De controle moet voor het boarden plaatsvinden. Daarnaast heeft de luchtvaartmaatschappij ook de verantwoordelijkheid om deze informatie aan de vliegtuigpassagiers door te geven. Ook voor vliegtuigpassagiers die doorreizen via Nederland zijn verplicht een negatieve testverklaring te hebben.

Overigens is de negatieve testverklaring geen vervanging van het dringende advies van het kabinet om bij terugkomst in Nederland in thuisquarantaine van tien dagen te gaan.

Aangescherpte maatregelen voor ander vervoer

Het kabinet bekijkt momenteel of de aangescherpte maatregelen ook voor EU-passagiers ingevoerd gaan worden die via een ander collectief vervoer naar Nederland reizen. Dit kan bijvoorbeeld om een bus, trein of schip gaan. Zo moeten Nederlanders die naar België reizen ook al een negatieve testverklaring aantonen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Akkoord bereikt over steunpakket luchtvaartmaatschappij LOT
Volgende nieuwsitem
Drukste vliegroute van en naar Nederland is Schiphol - Parijs
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding