Nationale staking in Italië op vrijdag 25 oktober hindert vliegverkeer

Op vrijdag, 25 oktober 2019, wordt er in heel Italië gestaakt. Ook vervoersdiensten en de luchtverkeersleiding zullen meedoen aan de staking, wat inhoudt dat vliegverkeer van en naar Italië beperkt zal zijn. Ook Nederlandse passagiers kunnen vluchtproblemen ondervinden door de staking.

lege stoelen in metro

Nationale staking vanwege loon- en pensioenvoorwaarden

Medewerkers uit de publieke en private sector zijn opgeroepen aanstaande vrijdag te staken voor een beter loon en betere pensioen voorwaarden. Vooral medewerkers uit de transportsector hebben gehoor gegeven aan deze oproep. Restricties in het openbaar vervoer en vliegverkeer zal tot vertragingen– en annuleringen kunnen leiden op Europese en Intercontinentale vluchten van en naar Italië.

Nationale staking Italië is een buitengewone omstandigheid

De luchtvaartmaatschappijen hebben geen invloed op de staking in Italië, wat maakt dat dit een buitengewone omstandigheid is. Voor gedupeerde passagiers houdt het in dat zij géén recht hebben op een vergoeding voor het tijdsverlies wanneer hun vlucht lang vertraagd of geannuleerd is. Wél hebben zij recht op een vervangende vlucht en verzorging tijdens de vertraging. Mocht de luchtvaartmaatschappij hier niet in voorzien, kan onze partner Miss Casey gedupeerde passagiers helpen bij het terugvragen van deze extra gemaakte kosten.

 

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Cabinepersoneel Lufthansa dreigt met staking op zondag 20 oktober
Volgende nieuwsitem
Thai Airways verkeert in financiële problemen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding