Luchthaven vertraging

Na 6 jaar mag British Airways alsnog betalen

Na 6 jaar krijgen passagiers eindelijk de bevestiging. Zij hebben recht op compensatie voor hun gemiste aansluiting in 2016 door een vertraging bij British Airways.

British Airways moet na 6 jaar betalen

Het verhaal

Op 26 april 2016 liep een British Airways vlucht van Amsterdam naar Londen een flinke vertraging op. Een aantal passagiers misten hierdoor hun vervolgvlucht.

Het excuus van British Airways

British Airways zei dat het te wijten was aan Air Traffic Control restricties en weigerde te betalen. Officieel zijn Air Traffic Control restricties niet claimbaar, dat maakt het een ‘makkelijk’ excuus voor elke airline.

Passagiers schakelen hulp in

Een grote groep passagiers heeft EUclaim ingeschakeld om hun gelijk te halen bij de rechter in Amsterdam. In 2019 kregen wij een positief vonnis van de rechtbank en hebben deze groep passagiers hun recht gehaald en compensatie ontvangen.

Er is later nog een groep passagiers geweest die een claim hebben ingediend voor dezelfde vlucht. Wij wilden natuurlijk ook voor deze passagiers hun recht halen. In Nederland kon dit helaas niet meer, omdat de claimtermijn van 2 jaar was verstreken.

Juridische procedure via Engeland

Omdat de vervaltermijn was verstrekken, hebben we voor de tweede groep passagiers onze partners in Engeland ingeschakeld om daar een zaak te starten tegen British Airways.

Het heeft even geduurd maar ook de Britse rechtbank was van mening dat dit niet ging om een buitengewone omstandigheid. British Airways is opnieuw in het ongelijk gesteld. Ook deze passagiers hebben nu eindelijk hun gelijk gekregen en hebben recht op compensatie voor hun gemiste vlucht in 2016.

Heb jij problemen ondervonden tijdens je vlucht?

Heb jij problemen ondervonden tijdens, voor of na jouw vlucht? Check hier of je kunt claimen

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding