Mist op Eindhoven Airport en Schiphol ontregelt vliegverkeer

Het was een zware dag voor Nederlandse vliegtuigpassagiers gisteren. Geannuleerde en lang vertraagde vluchten op Eindhoven Airport en Schiphol dupeerden 39.000 passagiers. Het rode kruis zette 150 veldbedden op Eindhoven Airport neer voor gestrande passagiers.

eindhoven airport gebouw

Geannuleerde vluchten door dichte mist op Eindhoven Airport

Passagiers die gisteren van of naar Eindhoven zouden vliegen werden verrast door een dichte mist waardoor er 62 vluchten werden geannuleerd voor bijna 9.300 passagiers. Veel van hen moesten de nacht doorbrengen op veldbedjes in de vertrekhal of hotels in de buurt van het vliegveld. Vanmorgen zijn de eerste vluchten weer vertrokken.

198 geannuleerde vluchten van en naar Amsterdam Schiphol Airport

Ook op Schiphol Airport waren de problemen groot. 198 vluchten van en naar de Amsterdamse luchthaven werden geannuleerd, grotendeels vanwege de mist. 29.700 passagiers werden gedupeerd. Ook op Schiphol vertrokken de eerste vluchten vanmorgen weer.

Geen recht op vergoeding voor vluchtproblemen door mist

Mist is een buitengewone omstandigheid waar de luchtvaartmaatschappij geen invloed op heeft. Passagiers die te maken krijgen met een geannuleerde vlucht of lange vertraging vanwege slecht weer hebben dan ook geen recht op een vergoeding. Gedupeerde passagiers hebben wel recht op verzorging in de vorm van eten, drinken en een hotel wanneer passagiers een overnachtingsplek nodig hebben.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Dreiging staking grondpersoneel Eindhoven Airport
Volgende nieuwsitem
Problemen met vliegverkeer op Londen Gatwick door aanwezigheid drones
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding