Miljoenen boete voor Ryanair en Aer Lingus in Ierland

De rechter heeft een miljoenen boete opgelegd aan de Ierse vliegtuigmaatschappijen Aer Lingus en Ryanair. De regering en de vliegtuigmaatschappijen hebben een juridisch geschil over de inmiddels opgeheven ‘travel tax’.

dublin airport terminal 2 buiten in de avond
©: TheJournal.ie

Omstreden tax

Het Europese hof van Justitie heeft nu bepaald dat de taks teruggevorderd moet worden van de vliegtuigmaatschappijen. Er zou sprake geweest zijn van discriminatie omdat de taks voor reizigers vanaf Dublin lager zou zijn dan op andere luchthavens in de EU.

Ryanair is hier niet blij mee. Ze zouden nu twaalf miljoen euro moeten betalen aan de Ierse overheid. Volgens Ryanair hebben passagiers twee euro minder betaald op korte routes. Ze hebben de taks van tien euro niet bij de passagiers in rekening gebracht. De Ierse budgetmaatschappij wil naar de Hoge Raad stappen om 88 miljoen euro terug te eisen aan betaalde taks tussen 2009 en 2014.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Staking tijdens Kerst door Franse piloten Transavia
Volgende nieuwsitem
De langste vertragingen van 2016
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding