Meer passagiers maken gebruik van Nederlandse luchthavens

Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat in het derde kwartaal van 2019 meer vliegtuigpassagiers gebruik hebben gemaakt van de luchthavens in Nederland. De luchthavens hadden deze zomer de drukste zomer ooit. Dit leidde tot ruim 23 miljoen passagiers verdeelt over de vijf luchthavens in Nederland.

Vertrekhal 2 op Schiphol op een heldere dag

Minder vluchten, meer vliegtuigpassagiers in Nederland

In het derde kwartaal van dit jaar nam het aantal vluchten van en naar Nederland af met 1%. Het aantal passagiers dat via de Nederlandse luchthavens reisde groeide juist met 1%. Dit komt omdat er steeds meer grotere vliegtuigen landen op de luchthavens. Dit zorgt ervoor dat er meer passagiers vervoerd kunnen worden. Luchtvaartmaatschappijen proberen hiermee in te spelen op de groeiende vraag van passagiers.

20 miljoen passagiers voor Amsterdam Schiphol Airport

Schiphol Airport is de grootste luchthaven van Nederland en dit is ook terug te zien in het aantal passagiers dat in het derde kwartaal via de luchthaven reisde. Ruim 20 miljoen reizigers kozen ervoor om gebruik te maken van Schiphol. De overige drie miljoen is verdeeld over de regionale luchthavens, zoals Eindhoven Airport en Rotterdam. In hetzelfde kwartaal moesten er 1.638 vluchten van en naar de Schiphol geannuleerd worden. Ruim 757 vluchten liepen een vertraging op van meer dan drie uur. Dit houdt in dat ruim 359.000 passagiers van en naar Schiphol met een lange vertraging aankwamen op de eindbestemming.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Fout in elektrische installatie oorzaak van brandstofstoring Schiphol
Volgende nieuwsitem
Vertraagde vluchten op Eindhoven Airport door tekort aan luchtverkeersleiders
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding