Lufthansa Group vervoert meeste passagiers in 2017

Binnen de top 20 Europese luchtvaartmaatschappijen heeft de Lufthansa Group de meeste passagiers vervoerd in 2017. Lufthansa heeft 130 miljoen passagiers vervoerd in 2017.

lufthansa vliegtuig stijgt op

Grote groei door faillissement Air berlin

Het afgelopen jaar groeide de passagiersaantallen van de Lufthansa Group met 18,6 procent. Naast Lufthansa vallen er veel dochtermaatschappijen onder de Lufthansa Group zoals Eurowings, Austrian Airlines, Swiss en Germanwings. Door de overname van Brussels Airlines en het failliete Air berlin heeft Lufthansa veel passagiers gewonnen.

Lufthansa stoot Ryanair van de troon

In 2016 vervoerde Ryanair nog de meeste passagiers van de Europese top 20. Het afgelopen jaar heeft Ryanair 128,8 miljoen passagiers vervoerd. Ondanks de problemen met piloten afgelopen zomer is de Ierse budgetmaatschappij alsnog met 10,3 procent gegroeid. Op plaats drie staat de International Airlines Group (IAG) waar onder andere British Airways, Iberia, Vueling en Aer Lingus onder vallen met 104,8 miljoen passagiers.

Air France-KLM op vierde plaats

Air-France-KLM staat op de vierde plaats van de top 20 Europese luchtvaartmaatschappijen met 98,7 miljoen passagiers, een groei van 5,6 procent. KLM heeft hier een aandeel in van 32,7 passagiers. De snelste groeiers in Europa zijn Wizz Air en TAP Air Portugal.

 

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Storm verwacht: KLM annuleert 228 vluchten
Volgende nieuwsitem
76 miljoen vliegtuigpassagiers voor Nederlandse vliegvelden
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding