Luchtvaartsector veel dieper in het rood dan gedacht

Op dinsdag 24 november deelde brancheorganisatie IATA een bericht over de luchtvaartsector. In het bericht komt naar voren dat de wereldwijde luchtvaartsector in 2020 veel dieper in het rood gaat dan verwacht. Dit is het gevolg van de coronacrisis en het haperende herstel van het vliegverkeer.

Dalend vliegtuig

118,5 miljard dollar verlies in 2020

In eerste instantie ging de brancheorganisatie uit van een verlies voor de luchtvaartsector van ruim 84 miljard dollar. In juni 2020 was dit bedrag berekend. Inmiddels is het bedrag aangepast naar een verlies van 118,5 miljard dollar in 2020. In totaal is de luchtvaartsector een omzet van 500 miljard dollar misgelopen door de gevolgen van het coronavirus.

In 2021 is het verlies echter nog niet voorbij voor de luchtvaartsector. De brancheorganisatie verwacht een verlies van 38,7 miljard dollar in plaats van 15,8 miljard dollar.

Vertrek van Alexandre de Juniac

Afgelopen maandag deelde IATA het nieuws dat directeur Alexandre de Juniac, voorheen topman van Air France-KLM, per 31 maart 2021 vertrekt. Hij wordt opgevolgd door Willie Walsh, voormalig CEO van British Airways-moeder International Airlines Group.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Groen licht voor Boeing 737 MAX in Europa
Volgende nieuwsitem
Totaal aantal vluchten dit jaar op Schiphol vergelijkbaar met 1992
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding