KLM vliegt op Zanzibar vliegen in het winterseizoen

Voor het winterseizoen zijn er drie opmerkelijke wijzigingen in de aanvliegroutes bij luchtvaartmaatschappij KLM. Zo zijn er geen vluchten in het winterseizoen beschikbaar naar Fortaleza en Havana vanaf Amsterdam. Dit komt door de vele besmettingen in Brazilië en Cuba. Daarnaast zijn de vluchten naar Curaçao vanuit Amsterdam aangepast. Normaal gesproken vertrekken er wekelijks elf vluchten naar de populaire bestemming in de Caribbean, in deze winter gaan er slechts zeven vluchten per week.

Ook introduceert KLM een nieuwe route, namelijk naar Zanzibar. De vlucht vertrekt via Amsterdam naar Zanzibar met eindpunt Dar es Salaam in Tanzania.

Ryanair verlaagt aantal vluchten in de winter tot 40 procent

Door de reisrestricties van verschillende Europese landen moet Ryanair diep snijden in de winterdienstregeling. Naar verwachting zal Ryanair deze wintermaanden nog maar 40% van de capaciteit gaan vliegen, wat dus een capaciteitsreductie is van 60%.

American Airlines annuleert de route Philadelphia – Amsterdam

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft besloten om de route Philadelphia – Amsterdam te annuleren voor aankomende winter. Dit is een opvallende keuze voor American Airlines, aangezien de route jaren geleden is overgenomen van US Airways.

Emirates verlaagt frequentie tussen Dubai en Amsterdam

Momenteel vliegen er wekelijks 19 vluchten van Emirates tussen Dubai en Amsterdam. De luchtvaartmaatschappij verlaagt de frequentie van de vluchten in het winterseizoen naar 14 vluchten per week. 

Dagelijks vluchten tussen Kiev en Schiphol

Ukraine International Airlines voert het aantal vluchten tussen Kiev en Schiphol vanaf eind oktober op. Momenteel vliegt Ukraine International vier keer per week naar Schiphol. Dit zal echter eind oktober veranderen naar vijf vluchten en vanaf 12 december zelfs weer dagelijks.

El AL hervat vluchten naar Amsterdam

Op 19 oktober hervat El Al de vluchten tussen Tel Aviv en Amsterdam. De nationale luchtvaartmaatschappij van Israël heeft niet meer gevlogen sinds begin juli. De vliegfrequentie is nu nog laag. Ze beginnen met twee wekelijkse vluchten naar Amsterdam met tussenstop Frankfurt.

  • Ga je binnenkort vliegen?

    Staat er een vlucht op de planning? Dan is het fijn om te weten wat je rechten zijn in het geval van een vluchtprobleem als vertraging of annulering.
    Check je rechten
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments