Vrouw op luchthaven - EUclaim

Luchtvaartmaatschappijen wijzigen routes voor het winterseizoen

Heb je recht op compensatie?

De impact van het coronavirus op de luchtvaart is nog steeds zichtbaar. De oplopende besmettingen en aangescherpte reisadviezen voor verschillende landen zorgen ervoor dat minder passagiers gebruikmaken van het vliegtuig.

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen kondigen voor het aankomende winterseizoen hun routes aan. Er zijn een paar nieuwe bestemmingen en vliegroutes aan het lijstje van Schiphol toegevoegd en verdwijnen er ook routes.

KLM vliegt op Zanzibar vliegen in het winterseizoen

Voor het winterseizoen zijn er drie opmerkelijke wijzigingen in de aanvliegroutes bij luchtvaartmaatschappij KLM. Zo zijn er geen vluchten in het winterseizoen beschikbaar naar Fortaleza en Havana vanaf Amsterdam. Dit komt door de vele besmettingen in Brazilië en Cuba. Daarnaast zijn de vluchten naar Curaçao vanuit Amsterdam aangepast. Normaal gesproken vertrekken er wekelijks elf vluchten naar de populaire bestemming in de Caribbean, in deze winter gaan er slechts zeven vluchten per week.

Ook introduceert KLM een nieuwe route, namelijk naar Zanzibar. De vlucht vertrekt via Amsterdam naar Zanzibar met eindpunt Dar es Salaam in Tanzania.

Ryanair verlaagt aantal vluchten in de winter tot 40 procent

Door de reisrestricties van verschillende Europese landen moet Ryanair diep snijden in de winterdienstregeling. Naar verwachting zal Ryanair deze wintermaanden nog maar 40% van de capaciteit gaan vliegen, wat dus een capaciteitsreductie is van 60%.

American Airlines annuleert de route Philadelphia – Amsterdam

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft besloten om de route Philadelphia – Amsterdam te annuleren voor aankomende winter. Dit is een opvallende keuze voor American Airlines, aangezien de route jaren geleden is overgenomen van US Airways.

Emirates verlaagt frequentie tussen Dubai en Amsterdam

Momenteel vliegen er wekelijks 19 vluchten van Emirates tussen Dubai en Amsterdam. De luchtvaartmaatschappij verlaagt de frequentie van de vluchten in het winterseizoen naar 14 vluchten per week. 

Dagelijks vluchten tussen Kiev en Schiphol

Ukraine International Airlines voert het aantal vluchten tussen Kiev en Schiphol vanaf eind oktober op. Momenteel vliegt Ukraine International vier keer per week naar Schiphol. Dit zal echter eind oktober veranderen naar vijf vluchten en vanaf 12 december zelfs weer dagelijks.

El AL hervat vluchten naar Amsterdam

Op 19 oktober hervat El Al de vluchten tussen Tel Aviv en Amsterdam. De nationale luchtvaartmaatschappij van Israël heeft niet meer gevlogen sinds begin juli. De vliegfrequentie is nu nog laag. Ze beginnen met twee wekelijkse vluchten naar Amsterdam met tussenstop Frankfurt.

  • Ga je binnenkort vliegen?

    Staat er een vlucht op de planning? Dan is het fijn om te weten wat je rechten zijn in het geval van een vluchtprobleem als vertraging of annulering.
    Deel je vluchtgegevens

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding