• 97% slagingskans

  • In 3 minuten geregeld

  • No cure no pay

  • Kosteloze juridische procedure

  • Beoordeeld met 4,5 uit 5 sterren

Luchtvaartmaatschappij Flybe vraagt uitstel van betaling aan

De Britse luchtvaartmaatschappij Flybe heeft vanmorgen uitstel van betaling aangevraagd. Alle vluchten worden met directe ingang aan de grond gehouden.

vliegtuig van flybe in stilstand

Al eerder zwaar weer voor grootste regionale luchtvaartmaatschappij

Flybe is de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa en vloog op meer dan 80 luchthavens. De luchtvaartmaatschappij had het vorig jaar financieel al zwaar en werd toen geholpen door een kapitaalinjectie van onder andere Virgin Atlantic.

Alle vluchten per direct gestaakt

Begin dit jaar slaakte de airline wederom een noodkreet. Door het coronavirus is de vraag naar vliegtickets ernstig afgenomen. In combinatie met de Brexit lijkt dit Flybe de das om te doen. "Alle toestellen worden aan de grond gehouden en het Britse bedrijf stopt per direct met de handel", aldus Flybe. De luchtvaartmaatschappij roept passagiers via hun website op om niet naar de luchthaven te komen. Dit geldt overigens niet voor passagiers die een alternatieve vlucht met een andere luchtvaartmaatschappij hebben.

Flybe houdt momenteel ongeveer 75 toestellen aan de grond en ruim 2000 medewerkers verkeren in onzekerheid.

In afwachting van verdere berichtgeving

EUclaim houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Wij updaten dit nieuwsbericht wanneer meer duidelijkheid wordt gegeven vanuit Flybe. Zo weet u als passagier waar u aan toe bent.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Franse luchtverkeersleiding opnieuw in staking
Volgende nieuwsitem
Inreisverbod van Europa naar VS vanaf 13 maart
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments