Luchthaven Bali gesloten vanwege aswolk vulkaan

De Internationale luchthaven van Bali is gesloten vanwege de dreigende uitbraak van vulkaan Agung. Het dreigingsniveau is door de autoriteiten op geschroefd tot het hoogste niveau, wat inhoudt dat er een grote kans is op een uitbarsting.

vulkaan met grote aswolk bij zonsondergang

Vakantiegangers op Bali

Meer dan 40.000 inwoners van het eiland die té dicht bij de vulkaan wonen zijn geëvacueerd. Vakantiegangers op het eiland zijn vooralsnog in veilige gebieden en worden zo nodig per boot naar andere eilanden gebracht. De vulkaan ligt in het noordoosten van Bali, op een afstand van ruim 70 km van Kuta en Seminyak.

Waar heb je recht op bij een vulkaanuitbarsting?

Omdat de luchthaven op Bali gesloten is zijn er veel vluchten naar het vakantie eiland geannuleerd. Ook zijn veel passagiers gestrand op grote transferluchthavens als Singapore en Dubai. Vluchtannuleringen en vertragingen die ontstaan vanwege natuurgeweld zoals orkaanuitbarstingen zijn het gevolg van een buitengewone omstandigheid. Passagiers hebben in deze situaties geen recht op een vergoeding maar wel op verzorging tijdens de duur van de vertraging in de vorm van eten, drinken en een hotel.

 

 

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Gedupeerde passagiers van Hellas Travel worden gecompenseerd
Volgende nieuwsitem
Aankondiging staking cabinepersoneel KLM
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments