Luchthaven Bali gesloten door vulkaanas

De luchthaven Ngurah Rai International van het Indonesische eiland Bali is gesloten vanwege de uitstoot van vulkaanas door de vulkaan Agung. Tot zeker 13.00 uur Nederlandse tijd worden er geen vluchten uitgevoerd van en naar het vakantie-eiland.

vulkaan gunung agung op bali met blauwe lucht en bos

Toeristen vast op Bali door vulkaan

Bali is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Duizenden passagiers kunnen nu niet van of naar het eiland vliegen. 38 internationale en 10 lokale vluchten zijn vandaag al geannuleerd. De autoriteiten houden de situatie nauw in de gaten maar het dreigingsniveau van de vulkaan wordt vooralsnog niet verhoogd. Onder andere TUI fly, Corendon en KLM vliegen passagiers van en naar het eiland.

November 2017 ook al gestrande passagiers op Bali

De meest recente activiteit van de Gunung Agung was in November 2017. Toen was de situatie ernstiger. Het vliegveld ging enkele dagen op slot en 90.000 mensen werden geëvacueerd.

Update: Inmiddels is de luchthaven weer open en wordt het vliegverkeer langzaamaan hervat. Omdat de vulkaan nog niet helemaal rustig is kan het zijn dat er de komende dagen weer sluitingen van het vliegveld plaatsvinden.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Opnieuw stakingsweekend ATC Frankrijk én nieuwe staking vliegvelden Italië
Volgende nieuwsitem
ATC Marseille annuleert staking en passagiers hebben recht op vergoeding
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding