KLM waarschuwt nu ook voor topdrukte op Schiphol

Er worden grote operationele problemen verwacht op Amsterdam Airport Schiphol deze zomer. EUclaim berichtte eerder al over de verwachte topdrukte. KLM heeft nu een brandbrief gestuurd over de problemen op de luchthaven. Vandaag opent er een nieuwe, tijdelijke vertrekhal voor passagiers.

Online inchecken

Volgens de vliegtuigmaatschappij KLM neemt Schiphol niet genoeg maatregelen tegen de drukte op de Amsterdamse luchthaven. De Vereniging van het Nederlands Cabinepersoneel ziet de irritatie van passagiers toenemen. Het lange wachten zou een groot effect hebben op de sfeer aan boord en op de luchthaven zelf.

Nieuwe vertrekhal moet druk verminderen

Schiphol opent maandag een tijdelijke nieuwe vertrekhal om zo de drukte in te perken, maar KLM vindt dat niet genoeg. Er zouden meer vluchten toegelaten worden dan het vliegveld aankan. Met name de groei van low-cost vliegtuigmaatschappijen zoals easyJet zou de druk op het vliegveld opvoeren. De capaciteit van de luchthaven groeit niet mee met de groei van het aantal vluchten, iets wat de KLM zorgen baart. Toch is het de KLM die vluchten in spitstijden plant, wat de drukste tijden op het vliegveld zijn.

Schiphol functioneert deze zomer op totale capaciteit. Er is dus geen sprake van te veel vluchten. Dit zal niet direct tot vertragingen leiden, ook omdat het drukte probleem zich voor de paspoortcontrole afspeelt. Het heeft wel gevolgen in het geval van slecht weer of plotselinge omstandigheden die een domino effect gaan hebben op het volgeplande vluchtschema.

Vertragingen door drukte

EUclaim waarschuwt passagiers voor vertragingen deze zomer. De problemen zullen vooral voor en bij de paspoortcontrole plaatsvinden. Lange wachtrijen zijn niet uit te sluiten. Vertrek dus op tijd en zorg dat je genoeg tijd op de luchthaven hebt om je vlucht te halen. Als je kunt, check dan thuis online in voor je vlucht. Mocht je vlucht meer dan drie uur vertraging oplopen vanwege de drukte dan heb je recht op een vergoeding. Check je rechten eenvoudig en snel in onze calculator.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Stakingen maart 2017 duperen 766 duizend passagiers
Volgende nieuwsitem
Flinke toename verstoorde vluchten door slecht weer
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding