KLM opent route naar Mumbai, de drukste luchthaven met één landingsbaan ter wereld

Het is een van de drukste vliegvelden ter wereld, Mumbai Airport. Maar wat wellicht nog veel bijzonderder is: Het op één na grootste vliegveld van India beschikt over maar één operationele landingsbaan!

landingsbaan Mumbai airport

Het is waarschijnlijk een zware baan om bij de ATC van Mumbai airport te werken. Er vertrekken en arriveren 757 vluchten per dag die allemaal op één landingsbaan gepland moeten worden nu een van de twee landingsbanen onder constructie is.

Drie keer per week met KLM naar Mumbai

Elke 65 seconden stijgt er een vliegtuig op of landt er een vliegtuig in Mumbai. KLM gaat nu ook tussen die drukte door vliegen. Vanaf 29 oktober komt er drie keer per week een directe lijndienst tussen Amsterdam en Mumbai. Vanaf Mumbai kunnen de passagiers dan overstappen op 48 andere Indiase bestemmingen.

Drukke tijd voor ATC Mumbai airport

Een van de twee landingsbanen van Mumbai wordt momenteel verbouwd, waardoor de druk op de enkele landingsbaan erg groot is. Het is nog onduidelijk wanneer deze verbouwingen klaar zijn. Een gevolg is een domino effect aan vertragingen als er iets misgaat in de planning en afhandeling van vluchten. De ATC van Mumbai is verantwoordelijk voor 18.6% van het vliegverkeer binnen India.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Lange vluchtvertragingen gedaald bij Ryanair
Volgende nieuwsitem
Chaos door computerstoring British Airways
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding