KLM annuleert 159 vluchten door eerste storm van 2019 op Schiphol

KLM heeft gisteren 159 Europese vluchten geannuleerd van en naar Amsterdam Schiphol Airport in verband met de eerste storm van 2019. Schiphol wijst passagiers die vandaag van of naar Schiphol vliegen er op dat ze rekening moeten houden met mogelijke vertragingen en annuleringen.

storm en donkere lucht op het strand

Hinder voor vliegverkeer Schiphol vanwege code geel kustprovincies

Vanwege de zware zuidwestenwind op Schiphol vandaag heeft KLM 159 vluchten geannuleerd binnen Europa. Het KNMI heeft gisteren code geel afgegeven voor de Nederlandse kustprovincies. Naar verwachting krijgen meer passagiers vandaag te maken met vertragingen en annuleringen vanwege het weer. Vanmorgen hebben ook easyJet, Lufthansa en Transavia al vluchten geannuleerd. Schiphol functioneert op maximale capaciteit waardoor vluchten sneller vertraging oplopen of geannuleerd worden door situaties als slecht weer. Schiphol is de op twee na grootste en drukste luchthaven van Europa.

Je rechten als passagier bij vertraging of annulering door slecht weer

Wanneer je vlucht vertraagd of geannuleerd is vanwege de storm op Schiphol heb je helaas geen recht op een vergoeding. Storm is een buitengewone omstandigheid. Passagiers hebben wel recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs. Is je vlucht meer dan twee uur vertraagd? Dan heb je ook recht op verzorging zoals wat te eten en drinken.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Forse stijging naar 7341 geannuleerde vluchten in 2018
Volgende nieuwsitem
Stakingen Duitse vliegvelden duperen duizenden passagiers
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding