Interview EUclaim: Algemeen Dagblad rubriek geld enzo

In de papieren zaterdagkrant van 7 februari 2015 zijn twee pagina’s gewijd aan informatie over passagiersrechten bij vluchtvertraging of annulering. Hendrik Noorderhaven, CEO EUclaim, is hiervoor geïnterviewd. Ook komt een van onze klanten aan het woord met haar (vervelende) vliegervaring met Transavia.

Agnes de Boevé-Middel was op vakantie in Turkije met haar man. Toen zij na een fijne vakantie weer terug zouden vliegen naar huis ging het mis. Op de luchthaven ging het gerucht dat de vlucht vertraagd zou worden uitgevoerd. Het leek in eerste instantie slechts een wild verhaal, op de borden stond namelijk helemaal geen informatie. Helaas was niets minder waar. Er gebeurde helemaal niets. Ook Transavia gaf geen gehoor. Als klap op de vuurpijl zagen Agnes en haar man de laatste vlucht naar Amsterdam vertrekken waarna het gehele vliegveld verlaten was. Zelfs de douane ging huiswaarts. Na zes uur vermoeid op vervelende houten stoeltjes te hebben gezeten, kregen zij om twee uur ‘s nachts het verlossende woord: er was een vliegtuig onderweg.

Uiteindelijk zijn Agnes en haar man op de website van Transavia gaan kijken om een vergoeding aan te vragen, maar Transavia geeft aan dat zij geen recht hebben op financiële compensatie. Na verder zoeken is Agnes bij EUclaim terecht gekomen. EUclaim heeft de zaak voor Agnes en haar man in behandeling genomen en deze met succes afgerond. Een kleine pleister op een grote wond.

“Volgens Noorderhaven beroepen luchtvaartmaatschappijen zich veel te makkelijk op overmacht. ,,De maatschappij voert vaak een technische storing aan. De piloot roept dan om dat er vertraging is ‘om uw veiligheid niet in gevaar te brengen’. Natuurlijk moet een piloot niet vliegen als het niet veilig is. Maar technische problemen zijn de verantwoordelijkheid van de maatschappij.””

Agnes en haar man hebben aangegeven dat zij van de verkregen vergoeding weer met Transavia op vakantie gaan.

Bron: Vliegtuig vertraagd? Cash! Auteur: Eva Schouten, Algemeen Dagblad, zaterdageditie 7-2-2015, p. 32-33

Foto: Flickr Filmvanalledag

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
EUclaim Statistieken luchtvaart 2014 opgepakt door Nederlandse media
Volgende nieuwsitem
EUclaim in het Parool
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding