Inreisverbod van Europa naar VS vanaf 13 maart

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag een inreisverbod aangekondigd voor al het personenverkeer uit Europa. Dit houdt in dat reizigers vanuit Europa vanaf de nacht van vrijdag op zaterdag aanstaande dertig dagen lang niet naar de Verenigde Staten mogen reizen. Dit besluit heeft de president genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

wapperende amerikaanse vlag door de wind

Coronavirus treft luchtvaart hard

Het inreisverbod heeft grote impact op de luchtvaart. Het inreisverbod is wederom een nieuwe klap door het coronavirus die luchtvaartmaatschappijen en reizigers dupeert. Het verbod geldt voor reizigers die veertien dagen voor vertrek naar de Verenigde Staten landen hebben bezocht die onder het Europese Schengenverdrag vallen. Met uitzondering voor Amerikaanse staatburgers die kunnen aantonen dat ze niet zijn besmet met het virus. Dit verbod geldt overigens niet voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk en ook niet voor goederen.

Strenge maatregelen tegen verdere verspreiding coronavirus

President Donald Trump neemt met dit inreisverbod vanuit Europa strenge maatregelen tegen de eventuele verdere verspreiding van het coronavirus in de Verenigde Staten. “Europa nam onvoldoende maatregelen tegen coronavirus”, aldus Trump. Door het inreisverbod vertrekken straks gemiddeld dertig vluchten per dag niet naar de Verenigde Staten vanaf Amsterdam Schiphol. Dit heeft vooral impact op de vluchten van KLM en Delta Airlines, aangezien zij samen verantwoordelijk zijn voor vluchten naar bijvoorbeeld Atlanta, Miami en Los Angeles.

Luchtvaartmaatschappijen in beraad

Het is
momenteel nog onbekend of de luchtvaartmaatschappijen naar de Verenigde Staten
blijven vliegen, bijvoorbeeld voor reizigers die moeten overstappen of voor Europeanen
die vanuit de Verenigde Staten naar huis willen. Vanwege het inreisverbod is
het momenteel mogelijk dat je instap wordt geweigerd.

Vlucht geboekt naar de Verenigde Staten? Dit zijn je rechten

Als jij bent gedupeerd door het inreisverbod naar de Verenigde Staten, heb je recht op de volledige teruggave van jouw ticketprijs. Bij diverse luchtvaartmaatschappijen is het vanwege het coronavirus ook mogelijk tijdelijk zonder wijzigingskosten je vlucht te wijzigen naar een andere bestemming of andere reisdata. Het is nog onduidelijk welke maatregelen de diverse luchtvaartmaatschappijen gaan nemen met het annuleren van vluchten naar de Verenigde Staten.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Luchtvaartmaatschappij Flybe vraagt uitstel van betaling aan
Volgende nieuwsitem
Vele ontwikkelingen in luchtvaart door coronavirus
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding