Luchthaven vertraging

ING: 2022 wordt een belangrijk jaar voor herstel luchtvaart

14 juli 2021

Door verschillende reisregels en toenemende besmettingen met de Delta-variant van het coronavirus gaat het herstel voor de luchtvaartsector lastig worden. De luchtvaart komt waarschijnlijk rond de 50 procent uit van het aantal reizigers dat in 2019 vervoerd werd. Volgens de economen van ING zal het herstel pas plaatsvinden in 2022.

Ryanair vliegtuig met ondergaande zon

Consumenten wachten met boeken

Ondanks een aanwezige vraag naar vliegreizen en de versoepelde reisregels blijven consumenten afwachtend omtrent het boeken van hun vliegvakantie. Dit komt door de onzekere ontwikkelingen rond de Delta-variant van het coronavirus. Ook kijken bedrijven nu kritischer naar de noodzaak van zakenreizen. Daarom is de verwachting dat de luchtvaartbranche dit jaar slechts een begin van een herstel zal maken. 2022 gaat een ‘spannend jaar’ worden volgens ING.

Goederenvervoer groeit met 4,5 procent

In het rapport van ING staat weergeven dat eind juni het aantal passagiersvluchten van en naar Nederland nog 45 procent onder het ‘normale’ niveau van 2019 lag. Hoe snel die achterstand wordt weggewerkt is volgens ING dus de vraag. Gelukkig heeft het goederenvervoer wel een voorspoedig herstel. De sector heeft naar verwachting een groei van 4,5 procent en komt daarmee boven het niveau van voor de crisis uit.

Problemen met uw vlucht?

Gaat u binnenkort op vakantie, maar krijgt uw vliegtuig vertraging of wordt de vlucht alsnog geannuleerd? Dan heeft u mogelijk kans op een vergoeding. In 3 minuten kunt u uw vlucht checken en weet u waar u recht op heeft.

Meer over vliegen en corona

 • 2020-07-01

  Massaontslag door coronacrisis in de luchtvaart

  Het zijn beroerde tijden voor de luchtvaartindustrie. Het effect van de corona crisis en de reisbeperkingen wordt steeds meer zichtbaar. Airbus kondigde op dinsdag 30 juni al een massaontslag van 15.000 werknemers aan. Vandaag, op woensdag 1 juli, maakte ook de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet bekend ruim 5000 banen te schrappen. Air France wil in Frankrijk 7500 werknemers ontslaan.

 • 2021-02-02

  Dalende cijfers in de luchtvaart door corona

 • 2021-01-21

  Aangescherpte maatregelen voor vliegverkeer

  Op 20 januari heeft het kabinet aangekondigd dat er een vliegverbod komt voor Groot-Brittannië, Zuid-Afrika en alle landen in Zuid-Amerika. Naast het vliegverbod worden ook de maatregelen omtrent het test- en quarantainebeleid voor vliegtuigpassagiers aangescherpt.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding