In de file op Schiphol: wachttijden lopen op

Was het vorig jaar al extreem druk in de zomerperiode op Schiphol Amsterdam Airport, nu lijken de wachttijden aankomende zomer nog langer te worden. De wachtrijen voor het inchecken, de security check en paspoortcontrole kunnen oplopen tot meerdere uren(!), zo meldt de Telegraaf.

Online inchecken
©: RTVA

Druk op Marechaussee

Schiphol is druk bezig met het afronden van de nieuwe Terminal, maar dat lijkt niet de oplossing te zijn voor het drukte probleem. Er is te weinig personeel, vooral bij de beveiliging en Marechaussee, om aan de passagiersvraag te voldoen. Vooral de mei- en zomervakantie worden dramatisch druk. Passagiers die binnen Europa vliegen moeten straks ook minimaal drie uur voor het vertrek aanwezig zijn op het vliegveld.

Wees op tijd!

Het is de verantwoordelijkheid van de passagier zelf om op tijd op het vliegveld te zijn voor vertrek van de vlucht. Je hebt geen recht op een vergoeding wanneer je de vlucht mist vanwege lange wachtrijen omdat dit niet de verantwoordelijkheid is van de vliegtuigmaatschappij. Zorg er dus voor dat je de adviezen van Schiphol opvolgt en deze zomer op tijd aanwezig bent op de luchthaven.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Bevestigd: De Franse luchtverkeersleiding gaat weer staken
Volgende nieuwsitem
Mogelijk toch miljoenenboete voor Air France-KLM
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding