Icelandair trekt aangekondigd ontslag cabinepersoneel alsnog in

Op vrijdag 17 juli maakte Icelandair bekend dat ze al haar cabinepersoneel zou ontslaan omdat er geen akkoord was bereikt met de vakbond over een nieuwe cao. Piloten zouden het werk in de cabine tijdelijk over moeten nemen. Dit besluit is teruggedraaid nu er toch een overeenkomst is bereikt met de vakbond afgelopen weekend.

Icelandair vliegtuig tijdens landing

Icelandair wil werkloze piloten inzetten als cabinepersoneel

Omdat het laatste cao-voorstel door de vakbond van het cabinepersoneel, FFI, werd weggestemd nam Icelandair het drastische besluit al haar cabinepersoneel te ontslaan. Icelandair gaf aan dat piloten die werkloos thuis zaten vanwege de coronacrisis, de veiligheidstaken van het cabinepersoneel tijdelijk konden overnemen. Vanwege de coronacrisis is het serviceniveau tot een minimum gedaald op Icelandair vluchten.

Vakbond accepteert alsnog cao-voorstel Icelandair

Als reactie op deze rigoureuze beslissing van Icelandair besloot de vakbond alsnog akkoord te gaan met het voorstel van de IJslandse luchtvaartmaatschappij. Het nieuwe akkoord zou de operationele kosten beperken zonder de arbeidsvoorwaarden van het personeel negatief te beïnvloeden. De leden hebben tot 27 juni de tijd om te stemmen over het akkoord.  • TIP: Vlucht vertraagd van Icelandair? Check je rechten!

    Was jouw vlucht met Icelandair meer dan drie uur vertraagd of geannuleerd? Check dan eenvoudig en snel je recht op een vergoeding!


    Check je recht

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Luchtvaartmaatschappijen verhogen opnieuw de bagagetarieven
Volgende nieuwsitem
EUclaim bij BNR over terugbetaling geannuleerde vluchten
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding