Hof van Justitie oordeelt in Blue Air arrest: Passagier kan ook misgelopen loon claimen

Het Europees Hof van Justitie heeft op maandag 29 juli uitspraak gedaan over het claimen van misgelopen loon. Daarnaast heeft het Hof ook bepaald dat de luchtvaartmaatschappij moet bewijzen, in het geval van een geannuleerde vlucht, dat de eerst mogelijke vlucht die aan de passagiers aangeboden wordt, ook daadwerkelijk de eerstvolgende mogelijkheid is.

gates op Denver Airport

Loonverlies: de nationale rechter moet oordelen

Naast de wettelijke vergoeding van €250, €400 of €600 per persoon voor het tijdsverlies bij vertraging of annulering, zien we bij EUclaim met de komst van dit arrest ook mogelijkheden om misgelopen loon bij de luchtvaartmaatschappij te claimen. Het Hof van Justitie heeft aangegeven dat de nationale rechters over de specifieke zaken moeten oordelen.

Luchtvaarmaatschappij moet eerste alternatieve vlucht bewijzen

Verder geeft het Hof van Justitie duidelijk in dit arrest aan dat bij een annulering, instapweigering of gemiste aansluiting, de luchtvaartmaatschappij alles moet doen om de passagier op de eerst mogelijke vlucht te plaatsen zodat deze zo snel mogelijk op zijn/haar bestemming aankomt. De bewijslast hiervan ligt dan ook bij de luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij moet de mogelijke alternatieve vluchten met de passagier doornemen en daarnaast ook terugbetaling van het ticket als mogelijkheid voorleggen aan de passagier. Dit is goed nieuws voor passagiers die te maken krijgen met vluchtproblemen.

[twig_element element="text_panel" title="TIP: Vlucht vertraagd of geannuleerd én extra kosten moeten maken?" text="EUclaim helpt je de vergoeding voor je vertraging of annulering én extra gemaakte kosten terug te krijgen van de luchtvaartmaatschappij. Check waar je recht op hebt!" button_text="Check je vlucht" button_link="/check-uw-vlucht" field_size="" trustpilot="0" ]

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Onweer legt vliegverkeer Eindhoven Airport tijdelijk stil
Volgende nieuwsitem
Ryanair staking in Portugal tussen 21 en 25 augustus
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel