Grote staking dreigt bij Franse piloten van 6 tot en met 11 mei

De Franse pilotenvakbond SNPL dreigt met een staking van zes(!) dagen in de meivakantie. Van 6 tot en met 11 mei zouden de Franse piloten van luchtvaartmaatschappijen als Air France, Transavia, easyJet en Vueling het werk neerleggen. De verwachte impact is immens groot.

vliegtuig air france op landingsbaan

Gigantische impact bij zes dagen durende staking

De Franse piloten die aangesloten zijn bij vakbond SNPL zijn werkzaam bij verschillende luchtvaartmaatschappijen in Frankrijk zoals Aigle Azur, Corsair, easyJet en Vueling, maar ook Air France en Transavia. De pilotenvakbond wil in actie komen tegen de economische hervormingen van de Franse regering. Deze hervormingen zouden ertoe leiden dat er geen aparte vertegenwoordiging geregeld zou zijn in cao-onderhandelingen. Ook zijn de piloten bang voor het snijden in de pensioenen. De impact van de staking zal erg groot zijn wanneer deze doorgaat.

Recht op vergoeding bij staking Franse piloten

Stakingen van het eigen personeel van de luchtvaartmaatschappij zijn géén buitengewone omstandigheid, daar is de Nederlandse rechter heel duidelijk in. Passagiers die getroffen worden door de aangekondigde staking tussen 6 en 11 mei hebben dan ook recht op een vergoeding als hun vlucht geannuleerd wordt. Naast vergoeding volgens Verordening 261/2004 hebben passagiers ook recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Staking van grondpersoneel Spaanse luchthavens
Volgende nieuwsitem
Staking van piloten dreigt bij SAS aankomend weekend
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding