Groen licht voor uitbreiding Lelystad Airport

Binnen afzienbare tijd kun je ook naar je vakantiebestemming vliegen vanaf Lelystad Airport. Dat heeft de Raad van State vandaag besloten. Het bezwaar tegen de plannen van de gemeente Lelystad is afgewezen en hiermee is de uitbreiding tot commerciële luchthaven definitief.

Lelystad airport bord
©: De Telegraaf

De start- en landingsbaan van de luchthaven worden verlengd en breder gemaakt zodat deze geschikt is voor passagiersvliegtuigen zoals de Boeing 737 en Airbus A320.

Vakantiebestemmingen in Europa

De plannen zijn zo ingericht dat Lelystad Airport vanaf voorjaar 2019 in gebruik gaat worden genomen voor de burgerluchtvaart in de vorm van Europese vakantiebestemmingen. Oorspronkelijk zouden deze vluchten in 2018 al starten. De luchtverkeersleiding gaf eind november aan meer tijd nodig te hebben voor het indelen van de nieuwe routes.

De ambities van Lelystad zijn niet mis. Waar in het begin nog zo’n 2000 vluchten verwerkt moeten worden per jaar, moet dit uiteindelijk oplopen tot maximaal 45.000 vliegbewegingen in 2043.

Wat is jouw mening over de uitbreiding?

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Aantal vertragingen en annuleringen vluchten gedaald
Volgende nieuwsitem
Brexit in zicht voor Ryanair
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding