Luchthaven vertraging
4 april 2023

EUclaim bij BNR Nieuwsradio over gedupeerden bij luchtvaartstakingen

Wat zijn je rechten bij een staking?

Op 14 maart 2023 was Paul Vaneker namens EUclaim te gast bij de nieuwsuitzending van BNR Nieuwsradio. Door verschillende stakingen komen duizenden passagiers in de problemen. Wat zijn hun rechten? 

vrouw op vliegveld voor vertrek

Aantal gedupeerden verdubbeld

In Spanje, Duitsland en Frankrijk werden halverwege maart grote stakingen georganiseerd door het vliegveldpersoneel. Paul Vaneker van EUclaim zegt dat het aantal gedupeerde reizigers hierdoor is verdubbeld. Het gaat hierbij om grote vertragingen en annuleringen van vluchten.

‘Voornamelijk vanwege de stakingen is dat gestegen naar 70.000. Het heeft een enorme impact op de reiziger.’

Recht op compensatie

Toch betekent dit niet automatisch dat reizigers recht hebben op compensatie. Volgens Vaneker hangt dat af van wie er staakt. 

‘Passagiers hebben geen recht op compensatie bij omstandigheden waar de luchtvaartmaatschappij geen invloed op heeft. Dat is het geval bij een staking door een derde partij; denk aan luchtverkeersleiding of beveiligers.’

Hele hele interview beluisteren? Dat kan hier.

Ga jij binnenkort vliegen? Je kunt nu je vluchtgegevens achterlaten bij EUclaim! Stel, je ondervindt problemen tijdens je vlucht én je hebt recht op een vergoeding, dan sturen wij jou eenmalig een notificatie. Krijg de vergoeding waar je recht op hebt!

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding