Franse luchtverkeersleiding dreigt met staking volgende week

Het is maart en dat betekent dat het weer raak is op stakingsgebied bij de Franse luchtverkeersleiding. Ze dreigen 21 en 22 maart het werk neer te leggen. Als de staking doorgaat, gaat deze voor veel passagiers problemen opleveren.

luchtverkeerstoren

Staking Franse luchtverkeersleiding berucht 

Bijna elk voorjaar is het raak bij de Fransen op stakingsgebied. De luchtverkeersleiding in Frankrijk is opgedeeld in vijf departementen. In 2016 staakte de gehele Franse luchtverkeersleiding op 20 en 21 maart. De impact op het vliegverkeer was destijds immens. Meer dan 1525 vluchten werden geannuleerd en 650 vluchten liepen meer dan drie uur vertraging op vanwege de staking. Alleen 30 december had meer vertragingen en annuleringen in Europa in 2016, wat aangeeft hoe groot de schade was. In 2017 staakten sommige departementen van de Franse luchtverkeersleiding tussen 6 en 10 maart.

Grote impact verwacht bij nieuwe staking op 21 en 22 maart

Franse luchtverkeersleiders hebben nu gedreigd met een staking op 21 en 22 maart. Ze staan erom bekend niet alleen bestemmingsverkeer van en naar Frankijk te hinderen, maar ook overvliegend verkeer naar Zuid-Europese bestemmingen bijvoorbeeld. Als de staking doorgaat wordt er veel hinder verwacht voor Nederlandse vliegtuigpassagiers. De Fransen staken meerdere keren per jaar. De laatste reden hiervoor is de hervorming van de arbeidswet van President Macron.

Rechten bij vluchtproblemen door staking Franse luchtverkeersleiding

Als je vlucht meer dan drie uur vertraging oploopt of geannuleerd wordt vanwege de staking van de Franse luchtverkeersleiders heb je helaas géén recht op een vergoeding. Een staking van derden (geen personeel van de luchtvaartmaatschappij) wordt gezien als een buitengewone omstandigheid. Je hebt bij vluchtannulering wel recht op teruggave van de ticketprijs of een vervangende vlucht. Daarnaast heb je vanaf twee uur vertraging recht op verzorging in de vorm van eten, drinken en wanneer nodig een hotelovernachting.

 

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Vliegtaks op vluchten vanaf Eindhoven Airport
Volgende nieuwsitem
Staking Franse luchtverkeersleiding resulteert in 800 vluchtannuleringen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding