Faillissement South African Airways is nabij

South African Airways (SAA) staat op de rand van faillissement. De Zuid-Afrikaanse regering wil er geen geld meer in steken en de nationale luchtvaartmaatschappij heeft al haar 4700 werknemers een ontslagregeling aangeboden.

toestel van south african airways stijgt op

South African Airways al jaren in zwaar weer

South African Airways zit financieel gezien al jaren in zwaar weer. De luchtvaartmaatschappij is al jaren afhankelijk van steun van de overheid. De Zuid-Afrikaanse overheid wil niet meer garant staan voor de leningen van de luchtvaartmaatschappij. Dit komt mede door de oplopende kosten rondom het coronavirus. Het laatst winstgevende jaar van South African Airways was 2011. Het faillissement is nabij nu de luchtvaartmaatschappij de ontslagregelingen aan haar personeel heeft aangeboden.

Enige Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij met langeafstandsvluchten

South African Airways – lid van de Star Alliance - is 86 jaar geleden opgericht. De SAA vloot bestaat uit 45 toestellen en vliegt op 42 bestemmingen. Het is de enige maatschappij in Zuid-Afrika die langeafstandsvluchten aanbiedt. De langeafstandsvluchten gaan vooral naar Europese bestemmingen zoals Frankfurt, München en Londen.

In afwachting van verdere berichtgeving

EUclaim houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Wij updaten dit nieuwsbericht wanneer meer duidelijkheid wordt gegeven vanuit South African Airways. Zo weet je als passagier waar je aan toe bent.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Consumentenbond en ANWB willen betere voorwaarden voor luchtvaartvoucher
Volgende nieuwsitem
Deense en Zweedse dochtermaatschappijen van Norwegian failliet
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding