Faillissement dreigt bij Adria Airways

Financiële problemen bij de Sloveense luchtvaartmaatschappij Adria Airways resulteren sinds dinsdag in geannuleerde vluchten. Een dreigend faillissement houdt ook vandaag en morgen nog vluchten aan de grond.

adria airways vliegtuig op de landingsbaan bij verkeerstoren

Financiële problemen Adria Airways houden vluchten aan de grond

Sinds dinsdag 24 september 2019 worden de vluchten van Adria Airways aan de grond gehouden. Oplopende verliezen en onbetaalde rekeningen zouden de redenen hiervan zijn. Binnen enkele dagen hoopt de Sloveense luchtvaartmaatschappij investeerders aan zich te binden om Adria Airways te redden. Als dit niet lukt, gaat de tweede luchtvaartmaatschappij binnen één week failliet. Afgelopen maandag vroeg Thomas Cook, een van de grootste touroperators ter wereld, ook al faillissement aan. 600.000 reizigers zijn daar de dupe van geworden.

Passagiersrechten bij faillissement van de luchtvaartmaatschappij

Adria Airways heeft nog enkele dagen om de financiële situatie op orde te krijgen. Als dit niet lukt, moet de Sloveense luchtvaartmaatschappij faillissement aanvragen en lopen weer duizenden passagiers schade op in de vorm van geannuleerde vluchten. Het is vaak lastig om geld terug te krijgen voor een geannuleerde vlucht door faillissement. Wanneer je een claim hebt lopen bij Adria Airways vanwege een lange vluchtvertraging of annulering en Adria Airways vraagt faillissement aan, is de kans groot dat je hiervoor geen vergoeding meer ontvangt. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Thomas Cook failliet: 600.000 passagiers gestrand
Volgende nieuwsitem
Rechtbank Brussel oordeelt tegen no-showclausule KLM en Air France
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding