Luchthaven vertraging

Europese Commissie geeft toestemming voor voucherbank

Meneer zit in een rustige en bergachtige omgeving

Reisorganisaties kunnen miljoenen lenen om vouchers uit te betalen

Op maandag 7 december 2020 is medegedeeld dat de reisbranche steun in de vorm van een voucherbank krijgt en dit is vandaag, op dinsdag 30 maart, goedgekeurd door de Europese Commissie. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) ontving voor de voucherbank een toezegging van 400 miljoen euro aan financiering van de overheid. Reisorganisaties kunnen maximaal 80 procent van het bedrag aan uitstaande corona-vouchers lenen, tot een maximum van 50 miljoen euro per bedrijf. Deze leningen mogen overigens alleen voor het uitbetalen van corona-vouchers aan gedupeerde reizigers gebruikt worden.

Garantie op corona-vouchers verlengd

De garantieperiode van de corona-vouchers heeft Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) onlangs aangepast naar veertien maanden. Dit betekent dat de garantieduur van eerder uitgegeven vouchers met twee maanden is verlengd. De reden van de verlenging is dat er nog geen toestemming voor de voucherbank was gegeven door de Europese Commissie.

 • 2020-05-13

  Europese Commissie is voor geld terug bij vluchtannulering

  De Europese Commissie vindt dat reizigers het recht hebben de ticketkosten terug te krijgen bij een geannuleerde vlucht door het coronavirus, zo blijkt uit een uitgelekt document. Daarmee gaat de Commissie in tegen de wens van veel EU-landen.

 • 2021-03-05

  Europese Commissie onderzoekt terugbetalingen van luchtvaartmaatschappijen tijdens corona

 • 2013-10-21

  Europese Commissie waarschuwt airlines

  De herziening van de verordening 261/2004 staat mogelijk op losse schroeven.
  De Europese Commissie heeft de luchtvaartindustrie gewaarschuwd dat de herziening van de wetgeving mogelijk zal worden ingetrokken. De herziening die een forse verslechtering voor de rechten van passagiers oplevert staat onder grote druk. Het Europees Parlement heeft maar liefst 500 wijzigingen voorgesteld. Het Parlement wil juist een strakkere regelgeving die de passagier nog beter beschermd.

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding