Het Europees Hof doet uitspraak over Birdstrike

Het Europees Hof heeft vandaag uitspraak gedaan over het fenomeen van de birdstrike. Een aanvaring tussen een vogel en een vliegtuig wordt als overmacht gezien en is dus een buitengewone omstandigheid. Een verrassende uitspraak vindt EUclaim.

[youtube_video classes=”” id=”jNG4PW3pV50″ url=”https://www.youtube.com/watch?v=jNG4PW3pV50″ name=”Uitspraak Europees Hof: een birdstrike is een buitengewone omstandigheid” videooptions=”rel=0″ desc=”Het Europees Hof heeft vandaag besloten dat een een aanvaring tussen een vogel en een vliegtuig (birdstrike) als overmacht gezien moet worden. Voortaan hebben passagiers dus geen recht op een vergoeding als hun langer dan drie uur vertraagd is vanwege een birdstrike.” durationmin=”1″ durationsec=”10″ uploaddate=”2017-05-04″ thumbnailurl=”https://www.euclaim.nl/wordpress/wp-content/media/nl/2017/05/4-mei00b.jpg”]

Advies Advocaat-Generaal Bot niet opgevolgd

De Advocaat-Generaal Bot gaf afgelopen zomer advies over de birdstrike. Hij vond dat de gevolgen van een aanvaring tussen een vogel en een vliegtuig niet als buitengewone omstandigheid gezien moeten worden. Het Europees Hof heeft vandaag anders geoordeeld, hierboven vertellen we er meer over.

 

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Extra securitymedewerkers voor Amsterdam Airport Schiphol
Volgende nieuwsitem
Alitalia stevent af op faillissement
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments