Luchthaven vertraging

EUclaim sleept KLM voor de rechter namens gedupeerde klanten van D-reizen

8 juli 2021

EUclaim spant namens 65 gedupeerden een rechtszaak aan tegen KLM. In april van dit jaar ging D-reizen failliet, waardoor het reeds terugbetaalde geld van KLM verloren is gegaan. De klanten van D-reizen wachten dus nog steeds op hun geld. EUclaim strijdt voor de rechten van vliegtuigpassagiers. De gedupeerde klanten van D-reizen hebben recht op hun geld terug en daar zullen wij hen in bijstaan.

KLM vliegtuig wacht aan gate met lege stoelen

KLM wilt niet aan haar verplichting voldoen

Vanaf oktober hebben luchtvaartmaatschappijen en andere reisbedrijven ontvangen gelden terug moeten betalen aan tussenpersonen, zoals D-reizen. Toen D-reizen in april failliet ging kwam aan het licht dat zij hun klanten dit geld niet terugbetaald heeft. De klanten wachten dus nog steeds op hun geld en volgens EUclaim is KLM hiervoor verantwoordelijk.

KLM-directeur Harm Kreulen stelt in een reactie aan de Telegraaf dat de luchtvaartmaatschappij niet van plan is om nogmaals over de brug te komen: „Wij hebben aan onze verplichting voldaan. Gedupeerden kunnen zich wenden tot de curator.”

EUclaim strijdt voor de rechten van vliegtuigpassagiers

Het miljoenenbedrag is misschien al eens uitbetaald door KLM, maar hun passagiers hebben hier nog geen cent van gezien. Zij zijn de gedupeerden en hebben recht op hun geld. EUclaim staat de passagiers bij om ervoor te zorgen dat zij krijgen waar ze recht op hebben. Of hier een tussenpersoon zoals D-reizen bij betrokken is verandert niets aan aan het feit dat vliegtuigpassagiers het recht hebben hun geld terug te krijgen. KLM is dit aan haar passagiers verplicht, maar wilt hen hier niet in tegemoet komen.

“TUI en Emirates komen hun verplichtingen wel na”, aldus Noorderhaven. KLM heeft een leningenpakket van € 3,4 miljard ontvangen van de Nederlandse belastingbetaler. Daarmee draag je een verantwoordelijkheid om dit op te lossen.

Ben jij ook een gedupeerde vliegtuigpassagier?

Ben jij klant van D-reizen of ben jij op een andere manier een gedupeerde vliegtuigpassagier? Euclaim helpt jou te krijgen waar je recht op hebt! Benieuwd of wij jou kunnen helpen? Neem dan contact op of dien direct een claim in!

Meer nieuws over KLM

 • 2017-12-04

  Aankondiging staking cabinepersoneel KLM

  Vandaag heeft de FNV bekendgemaakt dat een deel van het cabinepersoneel van KLM op 8 januari 2018 gaat staken. Het personeel legt dan voor 24 uur het werk neer. Deze dag zullen er minder of geen vluchten van KLM vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol Airport.

 • 2020-06-25

  Bagage bij KLM – wat is inbegrepen?

  Als je gaat vliegen met KLM is het handig om te weten hoeveel bagage is toegestaan. Wil jij weten hoeveel ruimbagage je mag meenemen bij KLM en wat is toegestaan als handbagage? Lees dan gauw verder.

 • 2015-09-18

  EUclaim in de pers: zaak van der Lans vs. KLM

  Geweldig nieuws voor luchtvaartpassagiers. Het Europese Hof van Justitie heeft wederom geoordeeld dat een technisch mankement géén buitengewone omstandigheid is. De zaak Van der Lans vs. KLM is in het voordeel van de passagier beslist.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding