Luchthaven vertraging

EUclaim in de uitzending bij EenVandaag over D-reizen

28 juli 2021

Op woensdag 28 juli 2021 verscheen EUclaim in een uitzending van EenVandaag. In de uitzending kwam EUclaim aan het woord over dat D-reizen vlak voor het faillissement haar klanten, touroperators en de SGR heeft misleid door onverzekerde vliegtickets om te zetten in pakketreizen.

Losse vliegtickets omzetten in pakketreizen

D-reizen kwam al eerder in het nieuws voor het uitschrijven van illegale vouchers en het uitblijven van terugbetalingen voor geannuleerde vliegreizen door corona. Nu komt naar voren dat D-reizen de waarde van losse vliegtickets probeerde om te zetten in pakketreizen. De reden hiervoor is dat pakketreizen wél verzekerd zijn bij garantiefonds SGR.

 

Touroperators en SGR vergoeden reissom

D-Reizen vroeg om de losse vliegtickets om te zetten naar pakketreizen in de wetenschap dat de aangeboden pakketreizen door corona vrijwel zeker niet zouden worden uitgevoerd. Dit betekent dat de SGR en touroperators de reissom moeten vergoeden.

 

Zo krijgen de touroperators hoge kosten. De boeking zou door D-reizen gemaakt worden, maar hiervoor ontvangen de touroperator geen betaling. “Ook als D-reizen failliet zou gaan (…) en in geval van annuleren wegens corona, moest de touroperator een voucher uitschrijven of terugbetalen”, vertelt Hendrik Noorderhaven. “Ook al ontvingen zij geen cent van D-reizen”.

 

Bekijk de uitzending van EenVandaag hier.

Meer over D-reizen

 • 2021-04-04

  D-reizen failliet: wat betekent dit voor u als klant van D-reizen?

 • 2021-07-08

  EUclaim sleept KLM voor de rechter

  EUclaim spant namens 65 gedupeerden een rechtszaak aan tegen KLM. In april van dit jaar ging D-reizen failliet, waardoor het reeds terugbetaalde geld van KLM verloren is gegaan. De klanten van D-reizen wachten dus nog steeds op hun geld. EUclaim strijdt voor de rechten van vliegtuigpassagiers. De gedupeerde klanten van D-reizen hebben recht op hun geld terug en daar zullen wij hen in bijstaan.
 • 2021-04-19

  Wil je graag een vakantie boeken, maar ben je bang dat deze niet door kan gaan vanwege corona? Een pakketreis biedt zekerheid.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments