Luchthaven vertraging
28 juli 2021

EUclaim in de uitzending bij EenVandaag over D-reizen

Wat betekent het faillissement van D-reizen?

Op woensdag 28 juli 2021 verscheen EUclaim in een uitzending van EenVandaag. In de uitzending kwam EUclaim aan het woord over dat D-reizen vlak voor het faillissement haar klanten, touroperators en de SGR heeft misleid door onverzekerde vliegtickets om te zetten in pakketreizen.

Resibureau desk

Losse vliegtickets omzetten in pakketreizen

D-reizen kwam al eerder in het nieuws voor het uitschrijven van illegale vouchers en het uitblijven van terugbetalingen voor geannuleerde vliegreizen door corona. Nu komt naar voren dat D-reizen de waarde van losse vliegtickets probeerde om te zetten in pakketreizen. De reden hiervoor is dat pakketreizen wél verzekerd zijn bij garantiefonds SGR.

Touroperators en SGR vergoeden reissom

D-Reizen vroeg om de losse vliegtickets om te zetten naar pakketreizen in de wetenschap dat de aangeboden pakketreizen door corona vrijwel zeker niet zouden worden uitgevoerd. Dit betekent dat de SGR en touroperators de reissom moeten vergoeden.

Zo krijgen de touroperators hoge kosten. De boeking zou door D-reizen gemaakt worden, maar hiervoor ontvangen de touroperator geen betaling. “Ook als D-reizen failliet zou gaan (…) en in geval van annuleren wegens corona, moest de touroperator een voucher uitschrijven of terugbetalen”, vertelt Hendrik Noorderhaven. “Ook al ontvingen zij geen cent van D-reizen”.

Bekijk de uitzending van EenVandaag hier.

Ga jij binnenkort vliegen? Je kunt nu je vluchtgegevens achterlaten bij EUclaim! Stel, je ondervindt problemen tijdens je vlucht én je hebt recht op een vergoeding, dan sturen wij jou eenmalig een notificatie. Krijg de vergoeding waar je recht op hebt!

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding