Luchthaven vertraging

EUclaim bij BNR over bagageproblemen op Schiphol

3 september 2021

Vanochtend, op vrijdag 3 september 2021, was EUclaim te horen in een radio-uitzending van BNR. In de uitzending kwam EUclaim aan het woord over dat reizigers op Schiphol steeds vaker te maken krijgen met chaos op de bagagebanden.

klm vliegtuigen geparkeerd op schiphol airport

Bagageafhandelaars kampen met personeelstekorten

Door personeelstekorten bij bagagebedrijven blijven de problemen rondom bagage aanhouden op Schiphol. Hendrik Noorderhaven, directeur van EUclaim, geeft in de uitzending onder andere aan dat Swissport niet de enige bagageafhandelaar met problemen is. Ook bij luchtvaartmaatschappijen Transavia en KLM moet het personeel soms zelf aan de bak met de bagage.

Problemen met uw bagage? EUclaim helpt u graag

Er komen steeds meer klachten binnen over bagageproblemen. Dit probleem blijft aanhouden, want de afhandeling van bagage blijft een handmatige klus. Heeft u lang gewacht op uw bagage bij de bagageband? Dan heeft u helaas geen recht op een vergoeding, maar in sommige gevallen heeft u wel recht! De rechten van passagiers bij bagageproblemen vastgelegd in Europese Verordening 889/2002. Wanneer uw koffer niet op de bagageband ligt, heeft u volgens de Verordening recht op een vergoeding die kan oplopen tot een maximum van 1288 trekkingsrechten. Dit komt neer op ongeveer €1.550. Het bedrag is bedoeld voor de aanschaf van noodzakelijke artikelen.

Heeft u nog vragen over uw rechten bij bagageproblemen? Neem dan gerust contact met ons op!

Meer over bagage

 • 2014-01-28

  Bagageafhandeling op Schiphol

  Wanneer je staat te wachten op je koffer bij de bagageband realiseer je je waarschijnlijk niet wat voor logistieke systemen er achter deze techniek zitten. Schiphol heeft daar een enorm leuke video over gemaakt, waarin duidelijk wordt wat een gigantische operatie dit is.

 • 2018-05-04

  Hoeveel ruimbagage mag je meenemen op vakantie?

  De zomer staat alweer bijna voor de deur en dan hebben we allemaal weer dezelfde inpakdilemma’s. Bij bijna elke vliegtuigmaatschappij moet je tegenwoordig je bagage bijboeken en dat kan een duur grapje worden, zeker als je met het hele gezin op vakantie gaat. We hebben daarom de verschillende tarieven voor ruimbagage voor je op een rijtje gezet.

 • 2018-04-18

  Inpaktips voor je bagage

  De vakantie staat weer voor de deur! Waarschijnlijk heb je al een goed beeld van het weer op je vakantiebestemming en het soort activiteiten dat je gaat doen. Maar wat moet je dan allemaal meenemen in je koffer? En met alle regels en (hoge) bagagetarieven tegenwoordig is het wel handig om een inpaklijst te maken voor je reis. Wij geven je de beste inpaktips voor jouw vakantie.

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding