Eindhoven Airport verdiept zich in oplossing voor annuleringen door mist

Al jaren wordt Eindhoven Airport geplaagd door vluchtannuleringen vanwege mist. Het vliegveld is erg gevoelig voor mist: niet alleen vanwege de ligging maar ook vanwege beperkte en verouderde ILS-radionavigatiesysteem. Het vliegveld is nu eindelijk in gesprek met defensie over de verbeteringen die nodig zijn om de impact van mist op het vliegverkeer te beperken.

ryanair toestellen bij gate in mist

Overlast door mist op Eindhoven Airport

De afgelopen jaren zijn talloze vluchten van en naar Eindhoven Airport geannuleerd of hebben vliegtuigen moeten uitwijken naar andere luchthavens vanwege mist. Het ILS-radionavigatiesysteem van de luchthaven is verouderd, waardoor piloten minimaal 550 meter zicht nodig hebben om te mogen landen. Er zijn nieuwere systemen op de markt die het mogelijk maken bij minder zicht op te stijgen en te landen. Deze systemen zijn duur. Amsterdam Schiphol Airport beschikt wel over zo’n systeem.

Gesprekken over nieuw systeem moeten in 2021 tot beslissing leiden

Eindhoven Airport zegt nu bezig te zijn met het onderzoeken van diverse studies. Ook wordt er veel met defensie gesproken en de luchtvaartmaatschappijen om vast te stellen welke aanpassingen en verbeteringen er nodig zijn. De luchthaven verwacht eind 2021 een besluit te nemen.

   • TIP: Vlucht geannuleerd door mist? Ken je rechten!

    Was jouw vlucht geannuleerd vanwege mist op de vertrek- of aankomstluchthaven? Check dan snel waar je als passagier recht op hebt.


    Check je rechten

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Valse bommelding op KLM-vlucht uit Boekarest
Volgende nieuwsitem
Delta Airlines is momenteel ’s wereld grootste luchtvaartmaatschappij
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding