Luchthaven vertraging

Einde in zicht voor Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia

14 oktober 2021

Vanavond sluit er een hoofdstuk uit de Italiaanse luchtvaartgeschiedenis. De laatste vlucht van Alitalia zal dan opstijgen. Volgens de dienstregeling zal het toestel uit Sardinië om 23.10 landen in Rome en zal het bestaan van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij daarmee tot een einde komen.

Vliegtuig van Alitalia staat klaar voor vertrek op vliegveld

Geen winst meer voor Alitalia

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij maakt sinds 2002 geen winst meer. Er zijn verschillende pogingen gedaan om het noodlijdende bedrijf te redden. Zo ging Alitalia in 2008 én in 2017 al failliet. Na het tweede faillissement nam de Italiaanse staat de luchtvaartmaatschappij over. Er is toen een overbrugginssteun van 900 miljoen euro verleend vanuit Rome. Daarbij kwam nog meer steun toen Alitalia in de financiële problemen raakte als gevolg van de coronacrisis.

Italia Trasporto Aereo neemt deel van diensten over

Vanaf morgen, vrijdag 15 oktober, neemt de Italiaanse staatsluchtvaartmaatschappij Italia Trasporto Aereo (ITA) een deel van de diensten van Alitalia over. Italia Trasporto Aereo wordt beschouwd als de plaatsvervanger van Alitalia. Dit is echter niet het geval volgens de Europese Commissie. Zij willen juist dat de staatsluchtvaartmaatschappij breekt met het verleden van Alitalia.

Heeft u een claim lopen bij EUclaim voor een vertraging of annulering van Alitalia? Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag meer informatie over uw claim.

Meer over Alitalia

 • 2017-05-08

  Alitalia stevent af op faillissement

  Al maanden verkeert de Italiaanse vliegtuigmaatschappij Alitalia in financiële problemen. Pogingen tot een reorganisatie mislukten en ook een laatste reddingsplan werd door de werknemers afgewezen. Afgelopen dinsdag is de ‘extraordinary administration’ procedure van start gegaan, deze kan leiden tot een officieel faillissement van de vliegtuigmaatschappij.

 • 2017-02-21

  Aangekondigde staking: Alitalia schrapt 60% van alle vluchten

  Aanstaande donderdag dreigt het personeel van Alitalia het werk neer te leggen. Ook 22 en 24 februari zouden er vluchten kunnen uitvallen op internationale routes. De vakbond heeft opgeroepen tot een staking uit onvrede over bezuinigingen. De Italiaanse vliegtuigmaatschappij kampt al langer met financiële problemen.

 • 2014-01-08

  Piloot Alitalia bang voor zuchtje wind

  We hebben een vonnis van de Rechtbank Haarlem ontvangen die we nu al in de lijst van ‘klassiekers’ hebben opgenomen. Alle vooroordelen die we over Italiaanse macho’s hebben werden bevestigd. Wat was het geval?

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding