Eerste staking Italiaanse luchtverkeersleiding van 2017

De eerste landelijke staking van Italiaanse luchtverkeersleiders is gestart. Vanmiddag legt een deel van de Italiaanse ATC het werk neer. Alleen bestemmingsverkeer wordt gehinderd door de staking, overvliegend verkeer niet.

40% van de vluchten zijn geannuleerd

Daarmee zetten de Italianen al een andere koers neer dan hun Franse collega’s dat twee weken geleden deden. Ook het overvliegend verkeer werd hierdoor gehinderd. Toch zijn vandaag al ruim 40% van de vluchten geannuleerd vanwege de staking waaronder twee Alitalia vluchten tussen Amsterdam en Rome. Ook een Ryanair vlucht tussen Eindhoven en Milaan valt uit door de staking.

De vakbonden van de luchtverkeersleiders zijn niet tevreden over de loononderhandelingen, die ze nu extra onder druk hopen te zetten. Een staking van de luchtverkeersleiding is een buitengewone omstandigheid; passagiers hebben geen recht op een vergoeding. Mocht je vlucht meer dan twee uur vertraging oplopen dan heb je wel recht op verzorging in de vorm van eten en drinken.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Luchthavenpersoneel staakt vrijdag in Helsinki
Volgende nieuwsitem
70 miljoen passagiers voor Nederlandse vliegvelden
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Guido hofman
6 jaren geleden

Waarom geen datum bij dit bericht?? Is dit nu actueel of niet?

EUclaim
6 jaren geleden
Reply to  Guido hofman

Hoi Guido, Dit bericht was van maart 2017. Ik heb doorgegeven aan de technische afdeling dit ook bij de berichten aan te geven want dit is nu alleen in het overzicht te zien. Ook vandaag staakt de Italiaanse luchtverkeersleiding helaas tussen 13.00 en 17.00. ~Jasmijn

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding