Een winters vliegweekend in beeld

Spekgladde wegen, talloze ongelukken en sneeuw zorgden voor veel chaos op de Nederlandse wegen het afgelopen weekend. Ook de Nederlandse vliegvelden hadden last van het winterse weer. Talloze vluchten liepen vertragingen op of werden geannuleerd.

KLM vliegtuigen in de sneeuw op Schiphol
© foto: Panoramia

Annuleringen en vertragingen op Schiphol

Hoewel sneeuwploegen de hele nacht hadden doorgewerkt om de banen schoon te maken op de luchthavens, waren niet alle problemen te voorkomen. In het hele land werden in totaal 73 vluchten geannuleerd en hadden 41 vluchten een vertraging van meer dan drie uur. Schiphol had het meeste last van de winterse omstandigheden.

Niet alleen Nederland maar ook andere landen ondervonden hinder van het extreme weer. Het vliegveld van Atlanta, een van de grootste overstapluchthavens ter wereld, werd getroffen door zware sneeuwval wat het vluchtschema ontregelde. In Istanbul werden vrijdag bijna 400 vluchten geannuleerd door het strenge winterweer.

Je rechten bij een vertraagde of geannuleerde vlucht

Deze weersomstandigheden worden als een buitengewone omstandigheid gezien waarbij je als passagiers helaas geen recht hebt op een vergoeding. Ongeacht de omstandigheden moet de vliegtuigmaatschappij wel altijd voor verzorging zorgen. Hierbij kun je denken aan eten en drinken vanaf twee uur vertraging en een hotelovernachting als de vertraging ervoor zorgt dat je een overnachting nodig hebt. Meer informatie hierover vind je in de Verordening.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Boete voor American Airlines vanwege grote aantal vertragingen
Volgende nieuwsitem
KLM is de meest punctuele grote vliegtuigmaatschappij ter wereld
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding