easyJet profiteert van failliete Air Berlin

Nu het doek definitief gevallen is voor het Duitse Air Berlin heeft de Britse prijsvechter easyJet op de laatste dag van overname onderhandelingen een goeie deal voor zichzelf gesloten. De Britse luchtvaartmaatschappij die al een groot deel van de Duitse markt in handen heeft is het gelukt 25 vliegtuigen van Air Berlin over te nemen met daarnaast het slot op Berlijn Tegel Airport.

vliegtuig van easyJet op de landingsbaan in Duitsland

Lufthansa en easyJet slaan hun slag

Duitse concurrent Lufthansa neemt een groot deel van Air Berlin over, waaronder dochtermaatschappij NIKI en de regionale luchtvaartmaatschappij LGW. Ruim 3000 van de 6000 werknemers van Air Berlin verhuizen mee naar Lufthansa. easyJet heeft zichzelf verzekerd van 25 Airbus vliegtuigen van het failliete Air Berlin en neemt 1000 werknemers over.

easyJet betaald ruim €40 miljoen voor voormalige Air Berlin slots

Britse prijsvechter easyJet bezit al een groot deel van de Europese markt. In de recente onderhandelingen heeft easyJet de Air Berlin slots op Berlijn Tegel Airport overgekocht voor 40 miljoen euro. Het aandeel op de Duitse luchthavens wordt nu nog groter voor easyJet, de prijsvechter bezit ook al een groot aantal slots op Berlijn Schönefeld Airport. De Britse vliegtuigmaatschappij schiet nu Ryanair, de grootste Europese prijsvechter, voorbij op de Duitse markt.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Nieuwe winterbestemmingen vanaf Schiphol
Volgende nieuwsitem
British Airways en mixed fleet crew leggen confrontatie bij
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding