Duitse vakantiemaatschappij Germania vraagt uitstel van betaling aan

Het doek is per direct gevallen voor de Duitse chartermaatschappij Germania. Er worden geen vluchten meer uitgevoerd. Duizenden vakantiereizigers zien hun vakantie nu in rook opgaan. Germania verkeert al een tijdje in financiële problemen.

Financiële problemen en tegenvallende brandstofprijzen betekenen einde Germania

Vorige maand werd er nog een poging gedaan om Germania te redden, door middel van een miljoeneninjectie van investeerders. Het mocht niet baten. Naar eigen zeggen raakte Germania in de problemen door de gestegen brandstofprijs, slechte wisselkoers, late levering van vliegtuigen en hoge onderhoudskosten. Passagiers die een pakketreis hadden geboekt met Germania moeten contact opnemen het de touroperator. Passagiers die enkel vliegtickets hebben geboekt, zijn helaas hun geld kwijt.

Germania (ST) is derde vliegtuigmaatschappij in één jaar die failliet gaat

Germania is de derde vliegtuigmaatschappij in een jaar die het doek ziet vallen. Vorig jaar waren het Small Planet Airlines en Azur Air Germany die faillissement aan moesten vragen vanwege aanhoudende financiële problemen. Nu ook Germania van het toneel verdwijnt blijven TUI fly Duitsland (X3), Eurowings (EW) en Condor (DE) over op de vakantiemarkt.

Vertragingen en annuleringen voor Germania passagiers

Germania was vooral actief op minder drukke vliegvelden in Duitsland zoals Munster, Erfurt en Bremen, maar vloog ook op Düsseldorf en Berlijn. In 2018 werden er 99 vluchten van Germania geannuleerd en liepen 271 vluchten een vertraging van meer dan drie uur op.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
KLM annuleert vluchten vanwege verwachting sneeuw
Volgende nieuwsitem
Donderdag staking grondpersoneel op Düsseldorf Airport
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rambo008
5 jaren geleden

Je kan wel via creditcard betwisting starten dus als u direct geboekt heeft via hun is er kans dat u geld terugkrijgt.

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding