Donderdag staking grondpersoneel op Düsseldorf Airport

Het grondpersoneel van Hannover en Düsseldorf Airport staakt op donderdagochtend 7 februari tussen 03.00 en 11.00. Luchtvaartmaatschappijen verwachten vertragingen en annuleringen op Europese en verre vluchten.

dusseldorf airport vertrekhal

Vakbond grondpersoneel Verdi roep op tot staking Düsseldorf

Vastgelopen onderhandelingen over het loon van grondpersoneel is de reden dat morgenochtend gestaakt wordt op Hannover en Düsseldorf Airport. Afgelopen maandag werd er ook al op het vliegveld van Hamburg gestaakt door leden van de vakbond. Er is nog geen oplossing gevonden voor het conflict.

Ook Nederlandse passagiers gedupeerd door staking Düsseldorf

Düsseldorf is ook voor Nederlandse reizigers een populair vliegveld. Naar verwachting worden zowel Europese als verre vluchten de dupe van de staking. Vanaf Düsseldorf gaan veel vakantievluchten en vluchten naar verre landen en steden. Ook Amsterdam is door KLM direct verbonden aan Düsseldorf Airport.

Staking grondpersoneel is buitengewone omstandigheid

Wanneer het grondpersoneel staakt en je vlucht loopt hierdoor vertraging op of wordt geannuleerd, heb je helaas geen recht op een vergoeding. Een staking van derden is een buitengewone omstandigheid waar de luchtvaartmaatschappij niet voor verantwoordelijk is. Je hebt als passagier wel recht op verzorging tijdens de vertraging en een vervangende vlucht als deze geannuleerd wordt door de staking.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Duitse vakantiemaatschappij Germania vraagt uitstel van betaling aan
Volgende nieuwsitem
Woensdag 13 februari Brussels Airlines vluchten geannuleerd door staking België
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding