Delta Airlines is momenteel ’s wereld grootste luchtvaartmaatschappij

Op maandag 12 oktober maakt luchtvaartdataleverancier OAG bekend dat Delta Airlines sinds afgelopen week ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappij op basis van capaciteit is. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft hiermee de plek ingenomen van China Southern Airlines. China Southern Airlines mocht zich in de voorgaande twee weken nog ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappij noemen.

Vliegtuig van Delta Airlines in een helderblauwe lucht

Stoelcapaciteit daalt wereldwijd met 1 procent

De wereldwijde stoelcapaciteit is afgelopen week met minder dan 1 procent gedaald in vergelijking met een week eerder, ondanks dat er een toename van stoelcapaciteit in verschillende landen en regio’s zichtbaar is. Zo was er een stijging van stoelcapaciteit in de Verenigde Staten, India en Zuid-Amerika. Daarentegen zijn er ook grote capaciteitsveranderingen in overige landen en regio’s (waaronder China), wat invloed heeft op de som.

Stijging van 0,8 procent bij Delta Airlines

Delta Airlines is momenteel ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappij door een toename van 0,8 procent in stoelcapaciteit. Door de toename van 0,8 procent heeft Delta Airlines 2,69 miljoen stoelen beschikbaar op weekbasis. Dit klinkt veelbelovend, echter is de capaciteit een afname van bijna 41 procent in vergelijking met begin 2020. Toen was er nog geen sprake van de behoorlijke impact van het coronavirus. In de afgelopen week was de capaciteit bij China Southern Airlines ruim 2,6 miljoen stoelen, wat een afname van 4,1 procent op weekbasis is.

Verwachtingen luchtvaart voor de rest van 2020

De luchtvaartdataleverancier ziet de vooruitzichten in de luchtvaart grimmig. Door het coronavirus zitten luchtvaartmaatschappijen in de problemen waar zij geen invloed op hebben. Zo hebben ze geen invloed op de oplopende besmettingscijfers, slinkende kasreserves en voortdurende reisrestricties in veel landen. Het is voor veel luchtvaartmaatschappijen een uitdaging om het winterseizoen door te komen door de vele moeilijkheden.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Eindhoven Airport verdiept zich in oplossing voor annuleringen door mist
Volgende nieuwsitem
Oranje reisadvies voor Frankrijk, België, Slowakije, Slovenië en Polen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding