De nieuwe winterbestemmingen van Amsterdam Schiphol Airport

Het winterseizoen van Amsterdam Schiphol Airport is afgelopen weekend gestart. Omdat Schiphol groeibeperkingen kent totdat Lelystad Airport geopend wordt, komen er weinig nieuwe bestemmingen bij. Toch zijn er weer een paar nieuwe bestemmingen en vliegroutes aan het lijstje van Schiphol toegevoegd en verdwijnen er ook routes om plaats te maken.

stad Natal aan de zee

Van Bangalore tot Liberia, de nieuwe winterbestemmingen van KLM

KLM vliegt sinds afgelopen weekend naar Bangalore in India en Liberia in Costa Rica, in combinatie met de bestemming San José, waar KLM al naartoe vloog. Verder heeft de Nederlandse luchtvaartmaatschappij, die dit jaar 100 jaar bestaat, besloten rechtstreeks naar Sint-Maarten te vliegen, zonder tussenstop in Willemstad op Curaçao.

Luchtvaartmaatschappijen krijgen meer concurrentie op Natal, Moskou en Hurghada

Sinds afgelopen weekend vliegt Corendon Dutch Airlines naar het Noordoosten van Brazilië, Natal, met een Boeing 737. De vlucht duurt meer dan 10 uur en daarom wordt er ook een tankstop gemaakt op Tenerife. Het Russische Ural Airlines start vanaf Amsterdam een lijndienst naar Moskou. Dit betekent concurrentie voor Aeroflot en KLM. EasyJet start vanaf december met vluchten naar Hurghada in Egypte. Hurghada is een populaire zonbestemming die al door Corendon, TUI fly en Transavia wordt aangevlogen.

Veranderingen in de vloot van luchtvaartmaatschappijen deze winter

Garuda Indonesia zet vanaf december de Airbus A330-900. Deze Airbus is nieuw ontwikkeld en een stuk zuiniger dan haar voorganger. China Southern Airlines ruilt de Airbus A330-300 juist in voor een Boeing 787-9. American Airlines gaat vanaf januari ook voor een moderner vliegtuig op de route naar Philadelphia. Daar wordt de Boeing 767-300 ingeruild voor een Boeing 787-8.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Thai Airways verkeert in financiële problemen
Volgende nieuwsitem
Boeing kampt nu ook met technische mankementen Boeing 737 NG
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding