De langste vertraging van 2016

Wat ruim 250 passagiers dachten dat een onvergetelijke vakantie ging worden resulteerde in een vertraging van bijna 43 uur. De OR342 van TUIfly naar de Dominicaanse republiek had te kampen met maar liefst 2 defecte toestellen.

Het strand van Punta Cana met palmbomen

Door een blikseminslag in het vliegtuig en een aanrijding van het vervangende toestel is de vlucht inmiddels ruim 27 uur later naar Punta Cana vertrokken. 111 passagiers moesten nog door naar Puerto Plata. Door een verplichte crewrust komen zij bijna 43 uur later aan op bestemming als gepland. Deze passagiers verliezen 2 volledige vakantiedagen.

Voor veel passagiers is het niet duidelijk hoe zij door TUIfly gecompenseerd gaan worden, meldt de Telegraaf. Passagiers hebben recht op een vergoeding van €600 per persoon door deze lange vertraging.

De vertraging top 3

De afgelopen dagen had TUIfly problemen met het op tijd uitvoeren van meerdere vluchten. 1730 passagiers hadden het afgelopen weekend een vertraging van meer dan drie uur met de chartermaatschappij van reisorganisatie TUI. De OR342 heeft met deze lange vertraging de tweede plek van de langste vertragingen van 2016 veroverd. De langste vertraging van 2016 staat ook op de naam van TUI. Dit was de OR528 van 25 oktober. Passagiers van deze vlucht kwamen 1 dag 21 uur en 45 minuten later aan in Amsterdam vanuit Lanzarote. Op de derde plaats komt een KLM vlucht, de KL785 van 27 maart vanuit Curacao naar Amsterdam. Deze had 1 dag, 7 uur en 12 minuten vertraging.

Met nog één maand te gaan zijn we benieuwd of er nog een vlucht deze top vertraging van 2016 gaat inhalen. Wat denk jij?

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Stakingen Lufthansa Group uit zich in geannuleerde vluchten
Volgende nieuwsitem
EUclaim te gast bij BNR Zakendoen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding