Luchthaven vertraging

Dalende cijfers in de luchtvaart door corona

Ryanair vliegtuig

23,6 miljoen passagiers reizen via Nederlandse luchthavens
In het jaar 2020 hebben 23,6 miljoen passagiers via een Nederlandse luchthaven gereisd. Dit is een daling van 57,6 miljoen passagiers ten opzichte van 2019. Dit komt naar voren uit cijfers van het CBS. Op Groningen Airport Eelde was de grootste procentuele afname. De afname was negentig procent met 17.500 passagiers in vergelijking met vorig jaar.

Kwartaalverlies tot 306 miljoen euro bij Ryanair
De Ierse luchtvaartmaatschappij heeft in het laatste kwartaal van 2019 een verlies van 306 miljoen geleden. Het verlies van Ryanair is een gevolg van de coronacrisis, aangezien de budgetmaatschappij het aantal passagiers met 78 procent zag afnemen. In diezelfde periode vorig jaar had Ryanair een winst van 88 miljoen euro.

HNA Group vraagt faillissement aan
Op maandag 1 februari is bekendgemaakt dat er voor HNA Group faillissement is aangevraagd. Het Chinese bedrijf met de focus heeft op de luchtvaart- en toerismesector verkeert al langer in financiële problemen. Het faillissement van HNA Group heeft ook impact op dochterbedrijf Hainan Airlines. Het dochterbedrijf rekent op een verlies van negen tot tien miljard dollar in 2020.

Meer lezen over de luchtvaart en corona:

 • 2020-11-25

  Luchtvaartsector veel dieper in het rood dan gedacht

  Op dinsdag 24 november deelde brancheorganisatie IATA een bericht over de luchtvaartsector. In het bericht komt naar voren dat de wereldwijde luchtvaartsector in 2020 veel dieper in het rood gaat dan verwacht. Dit is het gevolg van de coronacrisis en het haperende herstel van het vliegverkeer.

 • 2021-01-28

  Reisrestricties verantwoordelijk voor daling Europese vluchten

  De aangescherpte maatregelen in Nederland zorgen voor een daling in het aantal vluchten, vooral luchtvaartmaatschappij KLM is hard getroffen. Zo is het aantal KLM-vluchten voor de tweede week op rij met dubbele cijfers afgenomen. Ook in andere Europese landen neemt het aantal vluchten van overige luchtvaartmaatschappijen af.

 • 2020-12-02

  Totaal aantal vluchten dit jaar op Schiphol vergelijkbaar met 1992

  Op dinsdag 1 december deelde NH Nieuws dat vluchten van en naar Schiphol in aantallen behoorlijk zijn gedaald. Sterker nog: het totaal aantal vluchten in 2020 zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met het jaar 1992. De daling in het aantal vluchten is een gevolg van de coronacrisis.

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding