Dagelijks reizen 35.000 passagiers van en naar Schiphol

Afgelopen vrijdag 15 januari 2021 was Paul Vaneker, Senior Flight Intelligence bij EUclaim, te horen in een radio-uitzending van BNR. In de uitzending kwam EUclaim aan het woord over het aantal passagiers die van en naar Schiphol reizen, ondanks de aangescherpte maatregelen.

Lege gate op Schiphol Airport

6350 vluchten van en naar Schiphol tussen 1 januari en 13 januari 2021

Uit cijfers van EUclaim en Schiphol blijkt dat er in 2021 dagelijks gemiddeld 35.000 passagiers van en naar Schiphol reizen, ondanks het advies om alleen noodzakelijke reizen te maken. In de periode van 1 januari tot en met 13 januari waren er zo’n 6350 passagiersvluchten van en naar de Amsterdamse luchthaven. De meeste passagiers gebruiken de luchthaven om over te stappen naar een verdere bestemming, maar toch heeft een derde van de 35.000 passagiers Schiphol als start- of eindpunt van de reis.

334 vluchten van en naar Eindhoven

In tegenstelling tot Schiphol had Eindhoven Airport van 1 januari tot en met 13 januari 334 vluchten. De Eindhovense luchthaven heeft een kleiner vliegveld en geen transfervluchten waardoor er een lager aantal vluchten is. Op het moment vliegt luchtvaartmaatschappij Transavia vooral vanaf Eindhoven Airport naar populaire bestemmingen als Alicante en Malaga. De populariteit van deze bestemmingen is te danken aan het feit dat reizigers momenteel behoefte hebben aan zonbestemmingen, ondanks dat er code oranje of rood voor bepaalde gebieden geldt.

Benieuwd naar de drukste vliegroute van het moment? Of heb je nog vragen over je rechten? Neem dan gerust contact met ons op.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
SGR garantie op vouchers tot eind maart 2021
Volgende nieuwsitem
Aangescherpte maatregelen voor vliegverkeer
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding